Карате: Чернівчанин Чоботар – Grand winner Прем’єр-ліги 2016

0

Уперше вихованець чернівецької школи карате став володарем головного призу елітної серії турнірів Прем’єр-ліги за підсумками сезону.

 

chobotar-araga-karate-ru-161005
Валерій Чоботар і Рютаро Арага. Фото: karate.ru

До «Karate1 Premier League 2016» увійшли 10 етапів (турнірів), і щоби боротися за підсумкову перемогу необхідно взяти участь у більш, ніж половині з них. Вихованець чернівецького спортклубу «Лідер» Валерій Чоботар (тренери – Андрій Лазоренко та Олександр Пікулін) виступив на 6-ти етапах, на яких виборов дві «бронзи» (Зальцбург і Гамбург). Цього вистачило для того, щоби вперше у своїй кар’єрі і першим серед буковинців стати володарем титулу «Grand winner» Прем’єр-ліги карате1 2016 р. у ваговій категорії до 84 кг. Переможці інших етапів не виконали умову щодо мінімуму виступів, тому претендувати на загальну перемогу не могли. У т.ч. Рютаро Арага (Японія), який взяв участь у трьох етапах (Париж, Зальцбург і Гамбург) і на всіх виборов «золото». У рейтингу Karate1 2016 р. він розташувався на першій позиції, але у Прем’єр-лізі з названих вище причин «пролетів». До слова, наш Валерій Чоботар у підсумковому рейтингу перебуває на третьому місці.

В активі українського карате ще два титули «Grand winner 2016». Серед жінок «Grand winner» та лідер рейтингу Karate1 2016 у ваговій категорії до 50 кг – Катерина Крива (Львів), яка взяла участь у 6-ти етапах і здобула «срібло» у Роттердамі та Стамбулі і «бронзи» в Шарм-ель-Шейху та Зальцбургу, а в категорії понад 68 кг аналогічно «Grand winner» і лідер рейтингу Karate1 2016 – Анастасія Степашко (Одеса), яка з 6-ти етапів привезла «золото» (Шарм-ель-Шейх) і «бронзу» (Гамбург).

Як припускає автор відповідного матеріалу на karate.ru Александр Зенюк, названі спортсмени (володарі «Grand winner» та лідери рейтингу Karate1 2016) будуть серед головних фаворитів на чемпіонаті світу, який відбудеться 25-30 жовтня 2016 у Лінці (Австрія).

Нагадаємо, перед стартом Олімпійських ігор 2016 МОК прийняв рішення включити карате до програми олімпійського Токіо-2020.

P. S. Цей успіх Валерія Чоботаря став чудовим подарунком одному з двох його наставників Андрію Лазоренку, який 2.10.2016 р. відзначив своє перше 30-ліття.
SportBuk.com також вітає Андрія Миколайовича з ювілеєм! Бажаємо міцного здоров’я, сил і наснаги «так тримати», нових злетів і удачі у всьому!

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com

***

«Лідери» провели контрольний старт перед «Chernivtsi Open 2016» (фото)

***

Чернівчанин Чоботар знову підкорює Лас-Вегас і виходить у фінал USA Open 2016

***

Карате: Чернівчани – призери етапу Кубку світу 2016 в Словенії (фото)

***

Карате: Чернівчанин виграв етап Кубку світу 2015 в Чехії

***

Карате: Чоботар – призер Кубку світу особисто і чемпіон з Мотовиліним і Дожуком

***

Карате: Чернівчани привезли нагороди з Євро 2015 серед регіонів (фото)

***

Чернівецький каратист везе престижну нагороду з USA Open 2015

***

Чернівчанин другим серед українців пробився до фіналу USA Open

***

Карате: Вихованці СК «Лідер» підкорили Лас-Вегас («USA OPEN 2014»)

***

Карате: Чернівчани – призери етапу Кубку світу 2016 в Словенії (фото)

***

Карате: Чернівчанка Гвелісіані в Словенії здобула путівку на Євро-2016

***

Ведучі-МСМК, фотограф-чемпіон і море нагород на «днюхе» СК «Лідер» 2015 (фото)

***

В районі студмістечка ЧНУ запрацював сучасний спортзал СК «Лідер» (фото)

***

Карате: Чернівчанин Валерій Чоботар – кращий серед українців на Чемпіонаті світу

***

Успіхи буковинців на «Hungarian Tatami Karate Cup» та «ZWYAGEL OPEN» 2016

***

СК «Лідер» (Чернівці): карате, стрейчинг (стретчинг)…

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.