Футбол: Чому арбітр не зарахував гол «Буковини» і вилучив Сивку?.. (фото)

0

У заключному матчі 15 туру першості України з футболу серед команд І ліги чернівецька «Буковина» 23.10.16 приймала «Черкаський Дніпро».

 

Цей поєдинок було оголошено благодійним. Напередодні телеканал «Буковина» разом із благодійним фондом «Подаруй дитині життя» проводив благодійний телерадіомарафон зі збору коштів на лікування шестирічного чернівчанина Павлика Толошняка, який потребує термінової допомоги кожної небайдужої людини. У дитини виявлено онкозахворювання крові. Павлику терміново потрібна хіміотерапія та трансплантація кісткового мозку. Вартість операції та реабілітації становить понад 160 тис. доларів.

До ініціативи збору коштів долучилися багато небайдужих, серед яких Чернівецька міська рада, Чернівецький національний університет, Національна поліція України, торгово-розважальний центр «Depo’t», торгова марка «Гном», колективи «Юності Буковини», модельна агенція «ShowTime», магазин одягу «Brend cv» та багато інших.

З ініціативи торгової марки «ObnovaEuroshop», ФСК «Буковина» та інших партнерів клубу партнерів звітний матч було оголошено благодійним. Під час гри на трибунах відбувався збір коштів, і кожен уболівальник міг долучитися до лікування маленького Павлика. За підсумками цієї футбольно-благодійної акції до зібраних напередодні коштів додали 12 тис. грн. Крім цього, керівники ФСК «Буковина» вирішили передати і 30% коштів, виручених від продажу на матч квитків.

Також залишити допомогу можна у магазинах торгової марки «ObnovaEuroshop» за адресами: вул. Героїв Майдану, 77 та вул. Гагаріна, 66 А. Не будьмо байдужими!

Сам поєдинок видався надзвичайно напруженим і насиченим. Ігрова перевага була переважно на боці господарів поля. Вони ж частіше турбували голкіпера суперників. Щоправда, з реалізацією створених небезпечних моментів було, як кажуть, не весело і у підопічних Сергія Шищенка, і у гостей, які періодично теж «огризалися».

У доданий до першого тайму час чернівчани таки забили. Але арбітр зі Львова Олександр Шандор гол не зарахував, порахувавши, що Андрій Шишигін порушив, переправляючи у підкаті м’яча у сітку після прострілу паралельно порожніх вже воріт. Сумнівне рішення, яке залишиться на совісті судді.

До цього львівський рефері встиг залишити у меншості черкащан, «нагородивши» Андрія Скарлоша другою жовтою карткою, за якою автоматично послідувала червона. І якщо з цим «гірчичником» було більш-менш все ясно, то другу жовту Тарасу Сивці на 78 хв. він, мабуть, явно нафантазував, адже буковинця підштовхнули в спину неподалік від карної зони гостей, але Шандор кваліфікував це як симуляцію… Називається, шукав привід вирівняти склади…

І за чисельної переваги, і в рівних складах «Буковина» атакувала більше і гостріше. У декількох епізодах свою майстерність продемонстрував і страж воріт чернівчан Ігор Філіпенко. Але фінальний свисток застав нулі на табло. До слова, і завершив арбітр звітний матч «дивно», свиснувши в розпалі атаки (в таких ситуаціях, як правило, судді дають завершити атаку).

Ця нічия була більше на користь гостей. В актив команди Шищенка слід зарахувати бійцівські якості і доволі непогану атакувальну гру, яка, зазвичай, і приваблює вболівальників.

SportBuk.com

«Буковина»: 1 Ігор Філіпенко, 2 Ігор Носарєв, 4 Микола Жовтюк, 7 Олександр Темерівський – к/к, 13 Євген Немтінов (19 Сергій Раца, 71, 11 Роман Дацюк, 90+1), 14 Андрій Шишигін, 15 Дмитро Скоблов, 16 Владислав Бугай, 18 Олександр Сніжко, 21 Ігор Бойчук, 25 Тарас Сивка. Запасні: 12 Сергій Чернобай, 5 Дмитрро Луцюк, 6 Володимир Найко, 10 Юрій Перін, 20 Роман Дорош. Тренер – Сергій Шищенко.

Судді: Олександр Шандор (Львів), Едуард Курцеба (Одеса), Олександр Рєка (Жовтий Яр, Одеська обл.). Четвертий арбітр – Андрій Кошура (Чернівці). Спостерігач арбітражу – Юрій Ісаєв (Запоріжжя).

Попередження: Тарас Сивка (28), Андрій Шишигін (45+1), Ігор Носарєв – Андрій Скарлош (26), Олександр Колпак (41), Роман Гончаренко (47), Олег Тарасенко (65).

Вилучення: Тарас Сивка (78, друга жовта) – Андрій Скарлош (41, друга жовта).

Усі результати, календар і турнірне становище (І ліга) можна подивитися тут:

Фото: Анатолій БОЙДА (зйомка урочистих подій за найнижчими цінами в регіоні)

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО (для перегляду натиснути на фото):

161023-bukovyna-cherkasy-b-sportbuk-com-275-ratsa-zmen

***

Відео матчу можна переглянути тут:

***

Благодійність

Реквізити для поповнення рахунку:
ПІБ отримувача: Толошняк Радислав Іванович (батько)
№ рахунку (для поповнення у відділеннях ПриватБанку): 5168755526724980
№ рахунку (для поповнення з інших банків): 29244825509100
МФО банку: 305299 код: 14360570
Телефон: 0953393721 (Радислав Толошняк).

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.