У зіркового буковинського футболіста уганяли авто практично на очах під час гри

0

Серед білого дня, під вечір 2.08.16, поки один з кращих захисників в історії чернівецької «Буковини» Валерій Сарафінчан (нині – директор телеканалу ТВА) грав у футбол на «штучці» у студмістечку ЧНУ, його авто намагалися угнати.

Валерій Лазарович грав у футбол на майданчику з штучною травою у студмістечку ЧНУ, а машину 160802-Sarafinchan-avto-ugon-fakty.cv.ua (1)-copyзалишив ближче до гуртожитку училища мистецтв. Спрацювала сигналізація. Вони з колегами подивились – ніби все гаразд.

Я якраз бігав на цьому фланзі, що ближче до машини, – розповідає Валерій Сарафінчан. – Прийшла моя черга стати на ворота. Я став і почав придивлятися до машини, раптом помітив, що в салоні відбувається якийсь рух, ніби якась голова хитається. Я крикнув хлопцям, що у мене машину уганяють, і побіг туди. Вони ще пожартували: який угон, ставай на ворота, бо зараз гол заб’ють. Відкриваю двері авто – крадій сторопів від несподіванки. Він, видно, захопився спробами завести машину і не побачив як я підбіг.

Далі, як розказують очевидці і сам Валерій Лазарович, крадій спробував вирватись, і хоч власник авто схопив його, той таки вирвався, залишивши пірвану футболку. Але в цей час підбігли колеги по футбольній групі здоров’я, плюс вже хлопці з іншої, наступної групи, зорієнтувавшись, теж не дали зловмиснику втекти. Скрутили і викликали поліцію. Через декілька хвилин крадій зробив ще одну спробу вирватись, але це вже було марно. Проте вирішили про всяк випадок зв’язати йому руки. Це зробив колишній віце-губернатор Борис Баглей, який служив у внутрішніх військах і по службі мав справу із злочинцями.

Поки чекали поліцію (яка приїхала, до слова, лише хвилин через 25 – пояснили, що була «перезмінка»), злодій періодично просив Валерія Лазаровича «поговорити», хотів щось пояснити, щоби його відпустили. І при цьому звертався то по імені і по-батькові, то «дядя Валера». Валерій Лазарович казав, що вже «наговорилися», і звернувся до злодія: «Ігоре, як ти думаєш, скільки треба людині зробити добра, щоби вона не лізла в квартиру грабувати або не пробувала угнати машину?..»

Виявилось, що зловмисник – син добрих товаришів Сарафінчана, які у 2000 р. загинули, як зазначив Валерій Лазарович, «за дуже загадкових обставин». Після чого цього невдалого «угонщика» тоді посадили за вбивство батька. Валерій Лазарович йому суттєво допомагав під час відбування покарання (не будучи до кінця впевненим, за яких обставин сталась та трагедія з друзями). Але той вийшов і згодом… заліз у квартиру Сарафінчана і викрав гроші, за що знову сів. Одне слово, виглядає, що «безнадійний»…

Присутні учасники футбольної групи здоров’я (серед яких були і заслужений тренер України зі стрільби з лука Віталій Ярмістий, знаний футболіст-аматор Вадим Вишкварко, Антон Явкін та інші) не приховували, що вражені такою зухвалістю крадія, який намагався угнати машину, знаючи, що власник у 15-20 метрах грає футбол… До того ж, як з’ясувалось пізніше, коли на сигналізацію відреагували хлопці з наступної групи, які чекали своєї черги грати у футбол, крадій виглянув з машини і «заспокоїв» їх, мовляв, все гаразд, просто не натиснув потрібну кнопку, тобто вдавав, що це ніби його авто…

Георгій МАЗУРАШУ
(очевидець подій вже після затримки зловмисника)

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.