Кращі спортсмени України 2015 – Беленюк і Семеренко, плюс квартири (фото)

0

Титулований борець Жан Беленюк, який недавно наробив галасу гострими висловлюваннями щодо «підтримки» спорту в Україні, був визнаний кращим спортсменом країни за підсумками 2015 року і отримав квартиру в столиці.

 

Під час ювілейної десятої церемонії «Герої спортивного року» 8.04.16 мер Києва Віталій Кличко 160408-Geroi-sportyvnogo-roku-sportbuk.com (1)вручив сертифікати на квартири Жану Беленюку (греко-римська боротьба), Олег Верняєву та Ігорю Радивілову (спортивна гімнастика).

«Я знаю, що зараз багато талановитих спортсменів їдуть за кордон, щоби себе реалізувати. Тому крайнє важливо створити в Україні умови, належне соціальне і фінансове забезпечення спортсменів», – зазначив Віталій Кличко.

Отож, кращими спортсменами України за підсумками 2015 р. стали борець Жан Беленюк (чемпіон світу та срібний призер І Європейських ігор з греко-римської боротьби (85кг)) та біатлоністка Валентина Семеренко (чемпіонка та бронзова призерка чемпіонату світу (мас-старт, спринт), чемпіонка  Європи з біатлону (естафета)).

Команда року – чоловіча збірна України з фехтування на шпагах (Богдан НІКІШИН, Анатолія ГЕРЕЙ, Максима ХВОРОСТ, Дмитро КАРЮЧЕНКО) – чемпіони світу.

Приємно згадати, що на першій церемонії «Герої спортивного року», за підсумками 206 року, кращим спортсменом України був визнаний зірковий буковинський бігун Іван Гешко, який був присутній і на цьогорічній церемонії – в якості почесного гостя і голови Чернівецького обласного відділення НОК України.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

Герої спортивного року 8.04.2016 р.

***

Чемпіон світу: Об тебе витирають ноги, а ти маєш кричати «Слава Україні!»?..

***

heshko.com: Гешко – кращий спортсмен України 2006 року!

***

Фото: Чернівчанка стала спортсменкою року в Україні серед неолімпійських видів!

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.