Сусідку Софії Ротару визнали кращою в Україні у лютому 2016

0

Зіркова буковинська бігунка Наталка Лупу стала кращою легкоатлеткою України за підсумками лютого 2016 р.

 

Минулого місяця Наталія Лупу  (4.11.87, ШВСМ, СК «Гешко», «Колос»/«Динамо», Анатолій 150318-Ratusha-Lupu-sportbuk.com-Якимчук, Володимир Степанов, офіційний партнер – готель «Буковина»), нагадаємо, виграла 800-метрівку на міжнародних змаганнях в столиці Іспанії – Мадриді (2.02,76) та французькому Меці(2.00,86) і фінішувала другою на змаганнях у Торуні (Польща) з 6-м результатом сезону у світі (2.00,36). На останніх двох згаданих стартах новоселицька чернівчанка суттєво перевищила норматив для участі у чемпіонаті світу в приміщенні (хоча виступ у Портленді не входить в плани Наталки цього олімпійського сезону).

Сусідка Софії Ротару (їх батьківські господарства межують у Маршинцях Новоселицького району, звідки родом обидві зіркові буковинки) декілька місяців тому вже визнавалась кращою легкоатлеткою України – за підсумками жовтня 2015 р. Також вона фігурувала серед трьох претенденток на звання кращої легкоатлетки країни за цілий минулий рік, протягом якого Наталка Лупу здобула «бронзу» на чемпіонаті Європи у приміщенні (Прага. Чехія), «золото» на Всесвітніх іграх військовослужбовців (Мунгйонг, Корея) на дистанції 800 м і там же «срібло» в естафеті 4х400 м. А на чемпіонаті світу 2015 р. в Пекіні, нагадаємо, вона показала у фіналі однаковий п’ятий результат із суперницею з Канади.

Серед чоловіків кращим легкоатлетом лютого 2016 в Україні визнано багатоборця Олексія Касьянова, який виграв чемпіонат України у приміщенні (семиборство) з 6-м результатом сезону у світі (5979 очок).

Опитування, як нагадує прес-служба ФЛАУ (uaf.org.ua) традиційно проводиться серед членів Ради ФЛАУ, представників ЗМІ та вболівальників (у мережі Facebook). Голоси кожної з груп при підведенні підсумків враховуються як третина усіх голосів (приємно, що приблизно так же, комплексно, з початку 2000-х і донедавна визначалися спортсмени року на Буковині).

Приймаючи вітання з визнанням кращою в лютому, Наталка Лупу подякувала всім, хто її підтримав у голосуванні, у т.ч., звісно, землякам, і висловила занепокоєння незрозумілими «політичними наїздами» на керівника Новоселицького РФОК «Колос» Георгія Кіріла, який, не секрет, багато років всіляко підтримує і Наталку, і інших здібних спортсменів з Новоселиччини. Та й взагалі загально визнано, що Георгій Васильович є одним з кращих керівників у сфері фізичної культури і спорту не лише на Буковині, а й в цілій державі. Тому коли місцеві політики намагаються заробити якісь політичні бали, м’яко кажучи, далекими від врахування спортивних особливостей претензіями на адресу Кіріла, це викликає справедливе обурення у фахівців сфери, тренерів, спортсменів. Наталка заочно звернулась до земляків-депутатів з проханням, якщо немає можливості належно допомагати, то бодай нехай не заважають працювати Георгію Кірілу. Сподіваємось, місцеві політики дослухаються до прохання титулованої землячки,яка прославляє Новоселиччину і Буковину на весь світ.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

***

Наталка Лупу виграла 800-метрівку і в Мадриді 2016

***

Легка атлетика: Наталка Лупу виграла 800-метрівку у Франції (Mets 2016)

***

Наталка Лупу знялась в рекламі радіо-шоу і взяла участь у ньому (відео)

***

Легка атлетика: Лупу відзначилась у Польщі і виконала норматив на ЧС-2016

***

Наталка Лупу на ЧУ-2016 бігла у двох фіналах за 15 хв. (!) і виборола «золото» (відео)

***

Наталка Лупу може стати кращою легкоатлеткою року в Україні (опитування!)

***

Наталка Лупу визнана кращою в Україні за підсумками жовтня 2015

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.