Чи під силу Буковині повторити «волинський прорив» у розвитку спортивної бази?

3

Спортивну інфраструктуру чомусь в одних містах і регіонах України розвивають, а в інших – ні, або навіть запускають наявну базу. Чому так?..

 

Тому що одні шукають як зробити щось, і реалізовують амбітні проекти, вкладаючи в здорове і 2015-Volynj-prezentstia-6-bazaуспішне майбутнє поколінь, а інші гарно пояснюють, чому не можуть… Мова, звісно, переважно про владу. Хоча соціальну відповідальність і важливість розвитку спортивно-оздоровчої інфраструктури, як складової підтримки спорту і здорового способу життя, мали би відчувати і успішні бізнесмени, адже це насправді дуже навіть перспективні інвестиції. Якщо є можливості, гріх не вкладати;)

Останнім часом у Чернівцях з’явились ознаки можливого прориву у розвитку спортивної бази. Як відомо, ось-ось розпочнеться будівництво сучасного компактного стадіону з штучним покриттям за рахунок коштів УЄФА (~12 млн.) та міського бюджету (~3 млн.) – на місці колишнього футбольного поля заводу «Електронмаш». Також вирішили виділити 2 млн. на придбання спортивного інвентарю (попередня інформація) та чималу суму на будівництво спочатку одного, а тепер, кажуть, аж двох басейнів (про це – окремо згодом).

Чимало розмов останнім часом було і про можливу заміну застарілих морально і фізично легкоатлетичних доріжок на стадіоні «Буковина». Йшлося про перспективу розширення до 8 доріжок, аби, як зазначав під час візитів до Чернівців президент Федерації легкої атлетики України, а тепер і перший заступник міністра молоді та спорту України Ігор Гоцул, мати можливість приймати змагання серйозного рівня, що в перспективі приноситиме і стадіону, і економіці міста непогані дивіденди. Під час зустрічі з зірковим бігуном Іваном Гешком, який очолює обласне відділення Національного Олімпійського комітету України та профільну комісію обласної ради, мер Чернівців Олексій Каспрук підтримав таку ідею. З ентузіазмом і зацікавленістю розглядає такі перспективи і молодий керівник міськспортуправління Дмитро Макаренко. Більшість депутатів міської ради, припускаємо, також готові підтримати реальні для реалізації проекти з розвитку спортивної інфраструктури Чернівців. Отже, перспективи є.

Минулого року найгучніше на всю країну в цій номінації, тобто в розвитку спортивної інфраструктури, «нагуділи» волиняни. Там не лише перетворили центральний стадіон Луцька на сучасний легкоатлетичний центр (якому з ходу почали давати право приймати національні та міжнародні старти), а й почали будувати стадіони з сучасними легкоатлетичними доріжками в районах! Завдяки співпраці місцевої влади та відомого Фонду Ігоря Палиці.

Аби спробувати перейняти досвід колег з Волині, керівники буковинської федерації легкої атлетики Валерій Чинуш та Іван Гешко запросили до Чернівців голову Волинської федерації легкої атлетики Володимира Рудюка, який є також керівником компанії «СпортЕлітБуд» та «правою рукою» Ігоря Палиці в напрямку якраз розбудови спортивної бази на Волині.

До Чернівців він прибув у середу, 3.02.16. Зупинився в готелі «Буковина», звісно. Вже встиг обговорити попередньо план роботи у Чернівцях. У четвер, 4 лютого, почнуть з «інспектування» стадіону «Буковина» на предмет можливості реконструкції з розширенням бігових доріжок до 8-ми. А далі вже будуть обговорення можливого проекту реконструкції, потенційної співпраці, підрахунки приблизних витрат тощо.

На 12:00 запланована зустріч Володимира Рудюка, Івана Гешка та Дмитра Макаренка з представникам ЗМІ (на стадіоні «Буковина» або в готелі «Буковина», залежно від погодних умов). Можливо, вдасться поспілкуватися і з керівниками вищого рівня. У т.ч. залежно від висновків і рекомендацій гостя з Волині після аналізу легкоатлетичних перспектив стадіону «Буковина».

Прес-конференція:

***

***

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

Прорив Волині 2015:

***

Звіт Федерації легкої атлетики Волині за 2015 р.:

Як працює Волинська федерація легкої атлетики (2015 р.)

***

Відео: Потенційна високогірна спортивна база у Карпатах (1580 м)

***

Іван Гешко: Краща гірська база – «Заросляк», а має бути на Буковині на 1580 м н.р.м.

***

Польща запрошує українських спортсменів тренуватися на сучасних базах

***

3 Comments
  1. Вболівальник says

    Коли почнете робити сучасні спортивні майданчики для інших масових видів! Волейбол, баскетбол!!! Чи петиції потрібні?

  2. Дуже навіть підтримую!;) Я за, залишається ще дрібничка – щоби за були ті, які можуть виділити на це кошти;)

  3. Юля says

    а в нас є місце для 8 доріжок?

    на якій стадії наразі процес:?

Leave A Reply

Your email address will not be published.