Комплекс «Орлине гніздо» знову приймав вітчизняних футбольних інспекторів (фото)

0

Семінар підвищення кваліфікації спостерігачів арбітражу Федерації футболу України 30.01.16 вдруге гостював у Чернівцях – у комплексі «Орлине гніздо».

 

Цей форум футбольних інспекторів є регіональним, у ньому взяли участь представники декількох 160130-Orlyne-gnizdo-semnar-FFU-sportbuk.com (8)-західноукраїнських областей.

Як і у 2015 р., в ролі інструкторів виступили заступник голови Комітету арбітрів ФФУ Андрій Шандор та голова комісії спостерігачів Володимир Петров.

До спостерігачів приєднався і арбітр ФІФА Юрій Мосейчук, який донедавна обслуговував матчі Прем’єр-ліги та міжнародного рівня.

Захід відвідали і віце-президент Федерації футболу України та голова буковинської федерації Василь Орлецький та його заступник і керівник міської федерації футболу Сергій Задорожняк. Серед «особливих» гостей був і у минулому авторитетний арбітр (Всесоюзної категорії) та багаторічний керівник обласної федерації футболу Петро Кобичик, який після завершення суддівської кар’єри багато років інспектував матчі вищого дивізіону. Цю діяльність він нині припинив через вікове обмеження. Але його поради і підказки колеги називають безцінними. Інструктори та учасники семінару щиро подякували Петру Дмитровичу за його фахову допомогу.

Уже після завершення семінару, в неофіційній обстановці, учасники та гості згадували цікаві та кумедні історії, пов’язані з суддівством та інспектуванням.

Окремим рядком і з особливою приємністю «обсмакували» новину початку цього року – про те, що українка Катерина Монзуль була названа кращим арбітром-жінкою в світі!

Цей рейтинг кращий суддів у жіночому футболі щорічно складає Міжнародна федерація футбольної історії і статистики (IFFHS). За підсумками голосування серед фахівців 50 країн світу 34-річна харків’янка набрала 114 очок, випередивши аж на 79 балів Бібіану Штайнхаус з Німеччини, яка перед цим два роки поспіль очолювала рейтинг.

З 2011 р. Катерина обслуговує матчі чоловічої І ліги України, у т.ч. за участю «Буковини». Влітку 2015 р. Монзуль була головним арбітром фіналу жіночого чемпіонату світу (!), а в 2014 р. обслуговувала фінал жіночої Ліги чемпіонів.

Буковинські арбітри зауважили, що тепер в суддівство дівчата йдуть більш охоче. І в Чернівцях є декілька дівчат-рефері, які подають надії.

SportBuk.com

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

Семінар спостерігачів арбітражу (“Орлине гніздо”, 30.01.2016)

***

Полку «сексапільних» футбольних суддів прибуло (фото)

***

Фото: Довгоногі красуні подалися у футбольні арбітри

***

У Чернівцях підвищували майстерність західноукраїнські футбольні інспектори

***

Шандор Андрій Арпадович − Заступник Голови Комітету арбітрів

Народився 5 січня 1966 року.

Вища освіта, у 1989 р. − закінчив Львівський державний інститут фізичної культури та спорту.

Займає посаду Голови Комітету арбітрів Федерації футболу Львівської області.

Кар`єра арбітра: 1993-2011 р.р.

Провів 150 матчів у якості арбітра Вищої ліги та Прем`єр-ліги;

Кубок України − 36 матчів;

Перша та Друга ліги − 160 матчів.

2002-2011 р.р.− арбітр ФІФА.

Арбітр фіналів Кубку України  2003 та 2007 років.

Арбітр Суперкубку України 2010/2011 р.

Кращий арбітр України сезонів 2006/2007 р.р., 2008/2009 р.р.

З 2012 р. − спостерігач арбітражу всеукраїнських змагань з футболу.

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.