Еміль Ібрагімов: Надіюсь, батько буде спостерігати з небес, і пишатися нами…

0

Один з лідерів буковинської легкої атлетики, рекордсмен України в естафеті 4х100 м Еміль Ібрагімов розпочав олімпійський сезон 2016 з перемоги у Києві.

 

Після цього успіху Еміль дав інтерв’ю прес-службі Федерації легкої атлетики України, яке ми пропонуємо до вашої уваги. А також нижче «відкладене інтерв’ю» SportBuk.com…

Еміль Ібрагімов на «Різдвяних стартах», які відбулися минулого тижня у Києві, став найкращим у бігу на 60 метрів – 6,86 у забігу та 6,87 у фіналі.

Норматив у його основній дисципліні на чемпіонат світу у приміщенні складає 6,65. Хоча, щодо того, яка з дисциплін для нього є основною – індивідуальний спринт чи естафета, незмінним членом якої він є вже протягом декількох років – тут велике питання.

– Підготовка до сезону йшла нормально, зиму вирішили проходити в щадному режимі, – розповідає Еміль. – В листопаді готувалися в Анталії, доволі успішно, усі умови були створені. Ще рано про щось розмовляти, до чемпіонату України ще є час. За півтора місяці, які є попереду, ще встигну підготуватися. Поїду на збори – в Суми чи Запоріжжя. Там вже проведемо більш посилену підготовку. Вважаю, що до командного чемпіонату України результат покращу.

– Портлендський чемпіонат світу в планах є?

– Хотілося б, звичайно. Але побачимо, які будуть результати і що скаже тренер. Більше все-таки готуємося на літо. Хотілося б на Олімпійські ігри потрапити. Ми поступово йдемо до своєї мети і, сподіваюся, у нас все вийде.

– В Ріо розглядаєте можливість виступити в індивідуальних видах програми, чи все-таки акцент будете робити на естафеті?

– Дивлячись правді у вічі, в естафеті у нас більше шансів. В індивідуальному виді у спринті дуже важко на щось серйозне на світовій арені розраховувати.

– А як щодо липневого чемпіонату Європи?

– А тут можна буде поборотися. Це моя мрія – в індивідуальному виді гарно представити нашу країну. Але основна мета, і наставники нас налаштовують, що ми маємо естафетою показати якісний біг.

– У порівнянні з минулим сезоном якісь зміни відбулися в підготовці?

– Все дуже змінилося, тому що настав олімпійський рік, працювати треба ще серйозніше. Думаю, що ми у березні виїдемо за кордон, там будуть створені усі умови для підготовки.

– Усією естафетною командою поїдете?

– Так, у нас там група вже зібралася, всі хлопці один одного знають. Атмосфера класна, і я вважаю, що за таких умов, коли ми будемо справжньою командою, зможемо показати гарний результат. Потрібно лише індивідуальні види усім підтягнути.

Я так любив батька, що словами навіть не можу передати

Так сталось, що ми не одразу дізнались про непоправну втрату, яку зазнала сім’я Ібрагімових у 2015 році… Еміль і Севіль втратили батька… Йому було лише 52… І сталось це під час чемпіонату світу, на який Еміль вирушив у складі збірної України для участі в естафеті 4х100 м…

Через деякий час, на прохання SportBuk.com, Еміль Ібрагімов погодився повернутися до цієї болючої теми. І ця невеличка розмова виявилась дуже зворушливою…

Емілю, прийми співчуття. Вибач, що з таким запізненням… Складно підбирати слова в таких ситуаціях…

Я просто не дуже розповідав всім. Та й мені не завжди все розповідали, тому що дома я не часто бував, і боялися, щоби я не переживав сильно. Навіть розповіли мені вже аж тоді, коли похоронили. Татові було 52 роки… Так, хворів. В травні пухлину в голові виявили…

Якщо можна, розкажи якою він був людиною і як, можливо, вплинув на те, що ви з сестричкою стали такими успішними спортсменами

Трохи важко про це писати. Але БАТЬКО був для мене взірцем завжди. Все, що я робив і роблю, – це робилось для того, щоби він мною пишався, так само, думаю, і сестра. Все, чого добивалися, всі перемоги, про це все ми завжди в першу чергу розповідали татові. І це він мене змусив займатись легкою атлетикою. Він дуже любив спорт. Також займався спортом, і бігав також. Надіюсь, він і далі буде за нами спостерігати, просто тепер з небес, і пишатися нами. Я так любив батька, що словами навіть не можу передати. Для мене батькове слово – це закон. Він мене багато чому навчив, і я завжди буду наслідувати його. Тепер я за головного залишився, і зроблю все, щоб його не підвести. Кожного разу коли я чи моя сестра поверталися зі змагань, він першим нас зустрічав. І кожен раз казав, що ми колись зробимо сімейний забіг на 100 м і він нам всім покаже, як треба бігати. На першому місці у нього завжди були діти, так і в мене буде. Дуже важко без тата, але треба бути сильним і рухатись далі. Думаю, він цього б і хотів. Назавжди в нашій пам’яті він залишиться самим мужнім, найкращим і люблячим батьком.

В такій ситуації бігти на чемпіонаті світу було б складнувато… Тренери збірної мали це розуміти, мабуть…

Думаю, я би впорався і, навпаки, виклався би на 200 відсотків…

Записав Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com

***

Легка атлетика: Одні чернівчани перемагають в Києві, інші – вдома (відео)

***

Легка атлетика: Вболіваємо за наших (Лупу, Ібрагімов) на чемпіонаті світу 2015

***

Легка атлетика: Лабовський та Ібрагімов здобувають медалі ЧУ 2015 (відео)

***

Легка атлетика: Гешко знову в лідерах, з нагородами – Ібрагімов і Цихоцька

***

Легка атлетика: Спринтер Ібрагімов став рекордсменом України! (відео)

***

Легка атлетика: Ібрагімов двічі пробігся по рекорду на Чемпіонаті України 2014 р. (відео)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.