Карате: Чернівчанка Гвелісіані в Словенії здобула путівку на Євро-2016

0

Єдиною представницею Буковини на молодіжному чемпіонаті Європи 2016 р. на Кіпрі буде вихованка чернівецького спортивного клубу «Лідер» Гванца Гвелісіані.

Бронзова призерка – Гванца Гвелісіані.
Бронзова призерка – Гванца Гвелісіані.

Це право вона здобула завдяки успішному виступу на міжнародних змаганнях «Trbovlje Open» (5-6.12.15, Словенія).

Гванца Гвелісіані стала бронзовою призеркою у номінації U-16 (+54 кг). Оскільки на чемпіонаті України вона виборола «бронзу» у своїй категорії, а у Трбовлі конкурентки до числа призерів не увійшли, Гванца, як повідомив SportBuk.com співкерівник і тренер «СК «Лідер» » Олександр Пікулін, забезпечила собі право представляти Україну на молодіжному чемпіонаті Європи 5-7.02.2016 на Кіпрі. Там будуть розіграні нагороди у вікових категоріях U-16, U-18 та U-21. Зрозуміло, що 15-річна чернівчанка, буде змагатися у своїй номінації U-16 (до 16-ти років).

Slovenia-Motovylin-Ko
Євген Мотовилін зі своїми вихованцями

На 43 «Trbovlje Open» бронзовим призером став ще один вихованець СК «Лідер» Родіон Ончуленко – у категорії до 76 кг (U-18). Але до збірної він не увійшов, попри те, що виграв чемпіонат України. Його конкурент Андрій Торошанко з Києва, навпаки, на національній першості був третім (і програв очну зустріч Ончуленкові), а в Трбовлі – перший, а цей міжнародний етап відбору дає більше очок, тому в збірній буде киянин.

До слова, також киянам поступилися у боротьбі за місце у збірній і Євгенія Шехтер у категорії U-21 та Андрій Жижій (СК «Лідер») у категорії U-16.

І ще 3 призових місця у Словенії вибороли вихованці титулованого Євгена Мотовиліна. Михайло Вепрюк у номінації 14-15 років до 70 кг став срібним призером, вигравши у чемпіона України за вихід у фінал, також другим був Володимир Вакарюк (12-13 р,  -45 кг), а третім призером у своїй віковій групі на «Trbovlje Open 2015» був ще один чернівчанин – Михайло Панкратов (клуб «Тай-Сен», Євген Мотовилін). 

А повертаючись до теми відбору до збірної, зазначимо, що місце у головній команді, мабуть, забронював собі інший чернівчанин Валерій Чоботар (дорослі, -84 кг), який також є вихованцем СК «Лідер» (Андрій Лазоренко, Олександр Пікулін). Його конкурент львів’янин Горуна не увійшов до числа призерів на чемпіонаті України 2015 і вилетів з відбору, а у інших шансів об’єктивно не багато. У дорослих відбір йде за виступами на етапах Прем’єр-ліги, а в -84 кг останнім часом кращий результат (два 5 місця) саме у нашого Валерія Чоботаря.

Дорослі розіграють нагороди Євро-2016 у травні в Парижі (Франція), а чемпіонат світу відбудеться у жовтні в Лінці (Австрія).

SportBuk.com

***

Карате: У Будапешті чернівецький «Лідер» має 7 нагород з 9-ти можливих (фото)

***

Карате: Чернівчани привезли 16 нагород з чемпіонату України 2015 (фото, відео)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.