17 жовтня у Чернівцях відбудеться дрег-рейсінг (автомобільний спринт)

1

У суботу, 17.10.15, автомобільний клуб «Буковина» та обласна спілка автомобілістів проводять автомобільні змагання з прискорення  (дрег-рейсінг).

drag_racing_by_billywebb

Спринтерська авто гонка відбудеться з 16:00 до 21:00 на відрізку дороги від вул. Калинівської до вул. Московської Олімпіади.

У зв’язку з перекриттям руху на даній ділянці дороги, АК «Буковина» перепрошує за тимчасові незручності для автомобілістів.

 

Довідково:

Дрег-рейсінг — гоночне змагання, що є спринтерським заїздом на дистанцію в 402 метра (1/4 милі). Рідше проводяться заїзди на 1/2 милі (близько 804 м), 1/8 милі (201 м) або на мірну милю (1609 м). По суті дрег-рейсінг, є перегонами на прискорення, що проводиться на прямій трасі. Особливу популярність перегони цього типу здобули в США, де вони проводяться вже більше півстоліття. Найпоширенішими дисциплінами є перегони автомобілів і мотоциклів із поршневими двигунами. Однак існують змагання для реактивних автомобілів і мотоциклів,електромобілів, скутерів, велосипедів і навіть тракторів і газонокосарок.

Дрегстери

Змагання із дрег-рейсінгу можуть проводитися практично на будь-якому виді транспорту, однак для професійних заїздів будуються спеціальні автомобілі, іменовані дрегстерами. За своєю конструкцією дрегстер являє собою максимально полегшену конструкцію з потужним мотором, органи керування навпаки часто бувають досить примітивні тому що змагання проводяться на ідеально прямій трасі. Професійні дрегстери мають потужність двигуна більше 6000 к.с. і досягають 7000 к.с. у вищих категоріях при власній масі менше однієї тонни. Подібні автомобілі проходять дистанцію чверть милі за 4,5-4,8 секунди й розганяються до 500-530 км/год. А перші 100 км/год досягають уже за 0,4-0,5 секунди.

 

uk.wikipedia.org

1 Comment
  1. Andriy Kalynka says

    Прийду подивитись!

Leave A Reply

Your email address will not be published.