Бокс: На чемпіонаті України 2015 в Тернополі поки що «дефіцит нокаутів»

0

Остання вікова категорія, яка ще не «відвоювалася» цього року на чемпіонатах України з боксу – юніорська. Нею й завершується цикл чемпіонатів 2015 року. Саме цього тижня «файне місто» Тернопіль зібрав кращих юніорів країни для відбору команди, яка восени поїде на чемпіонат світу й захищатиме честь українського прапору.

Багато досвідчених спортсменів приїхали до серця Поділля для того, щоби доказати своє право

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

стати сильнішим серед ровесників. Жодна область не проігнорувала ці змагання, і 270 учасників – доволі суттєвий показник для юніорського Чемпіонату України. І це – не зважаючи на неймовірну спеку, складну економічну й політичну ситуацію в країні, а більше всього – на пору року!!! Влітку, зазвичай, змагання з боксу цього рівня не проводяться (погодні умови, канікули в учнів та студентів), проте цього року вийшло саме так…

І, попри все, вже перший день змагань продемонстрував високий рівень підготовки учасників. В умовах справжньої сауни (під 40 градусів за Цельсієм) на тернопільських рингах точилися неймовірно запеклі й принципові поєдинки, де ніхто не бажав поступатися. Дивно, але першого дня майже не було технічних нокаутів (передчасного завершення бою через явну перевагу одного з боксерів). З 97-ми боїв таких результатів було зафіксовано лише 4, а це – доказ доволі високої конкуренції!

Підкоряти тернопільські ринги поїхала й величенька «армія» буковинців: 9 спортсменів, 5 тренерів, суддя-інформатор Альберт Комарі (одночасно секретар і прес-секретар Федерації боксу Чернівецької області), головний тренер збірної України з боксу серед юніорів Олег Малованюк (адже він – чернівчанин!) і, навіть, сам президент ЧОФБ Віталії Беляєв! Їхали, звичайно, з бойовим настроєм і бажанням перемагати, але з такими планами до Тернополя їхали й усі інші…

Заявка збірної Чернівецької області на цей Чемпіонат України виглядала наступним чином:

 

до 50 кг – Мар’ян Дорош («Спартак-Ліга-прім» Чернівці, тренер Федір Бурма)

до 60 кг – Вадим Гойтенюк («Колізей-Машзавод» Чернівці, тренер Олександр Погодін) та Валентин Іванов (ДЮСШ №1 м. Чернівці, тренер Геннадій Соловйов)

до 63 кг – Олексій Гуцкал («Спартак-Ліга-прім» Чернівці, тренер Федір Бурма)

до 70 кг – Богдан Флюндра («Локомотив» Чернівці, тренер – Сергій Корбан) та Валерій Іванчук (ДЮСШ №1 м. Чернівці, тренер Геннадій Соловйов)

до 75 кг – Андрій Радик («Варяг» Чернівці, тренер Дмитро Сажен)

до 80 кг – Леонтій Горчинський («Спартак-Ліга-прім» Чернівці, тренер Федір Бурма)

+80 кг – Денис Косован («Локомотив» Чернівці, тренер – Сергій Корбан)

 

На відкриття змагань традиційно завітали віце-президент ФБУ Андрій Павелець (Львів), перший тренер братів Кличків ЗТУ Анатолій Золотарьов, триразовий чемпіон Європи й бронзовий призер І Європейських ігор в Азербайджані МСМК Віктор Петров, а також представники обласної та міської тернопільської влади.

Leave A Reply

Your email address will not be published.