Бокс: Чемпіонка світу – «краплина» у морі зірок на жіночому Кубку України 2015

0

Другий день Чемпіонату та Кубку України з боксу серед юніорок, молоді та жінок пройшов у запеклих поєдинках. Протягом двох програм змагань глядачі на рингу ФОК «Олімпія» мали змогу побачити чемпіонок і призерок всеукраїнських, європейських та світових чемпіонатів.

Технічних нокаутів було дещо менше, аніж у перший день змагань – 10, та й більшість із них було зафіксована в 150205-Ukr-box-zhinky-sportbuk.com (20)боях юніорок та молоді. Жінки (еліта) ж, більш досвідчені та вперті, билися до останньої хвилини двобоїв, навіть якщо рівень підготовки спортсменок був відчутно різним.

А титулованих майстринь з боксу на чернівецькому рингу було таки багатенько! Марія Бова (Київ) з Катериною Шамбір (Рівне), які завітали на передтурнірну прес-конференцію в готелі «Буковина», постійного й надійного партнера Чернівецької обласної федерації боксу, виявилися «краплинами» в морі призерок світових та європейських чемпіонатів, які завітали цього року до Чернівців!

Але про це – згодом…

 

У п’ятницю, на третій день змагань, кваліфікаційні бої на жіночих турнірах з боксу в Чернівцях продовжилися, але разом із тим розпочалися й фінальні поєдинки серед юніорок та молоді в певних вагових категоріях. Цікаво, але під час усіх трьох днів змагань не відбулося жодного сюрпризу чи сенсації. Усі фаворитки впевнено долали відбірні бар’єри й прямували до омріяного чемпіонства, а в протистояннях рівних суперниць перемогу одержували найбільш спрямовані на досягнення спортсменки.

Сприяло цьому й відмінне суддівство, що засвідчив головний суддя змагань (супервайзер), МС СРСР з боксу, суддя міжнародної категорії Володимир Костюк з Маріуполя: «Приємно, що суддівських помилок на змаганнях у Чернівцях практично немає, а якщо вони й траплялися, то жодним чином не впливали на результати двобоїв. Наразі маємо кваліфіковану суддівську колегію, яка має достатньо практики на змаганнях вищого рівня і тим самим забезпечує справедливість у виборі кращих спортсменок України».

 

У суботу на Чемпіонаті та Кубку України з боксу серед юніорок, молоді та жінок, що проходить цього року в Чернівцях, відбулося ще чотири фінали серед дівчат у перших двох вікових категоріях. Жінки ж остаточно сформували список фіналісток, які виборюватимуть чемпіонське звання вже в неділю.

Взагалі ж приємно відзначити, що Чернівці, схоже, стають справжнім центром жіночого боксу в Україні. В нашому місті вже гостювали збірні США, Канади та Казахстану з боксу серед представниць прекрасної статі, навчально-тренувальні збори українських збірниць у «Сонячній долині» стали вже доброю традицією, а тепер ось маємо відразу три національних турніри протягом одного тижня!

Безумовно, все це – результат зусиль Чернівецької обласної федерації боксу, яка вже багато років плідно співпрацює з Федерацією боксу України й постійно допомагає їй із проведенням всеукраїнських змагань та міжнародних матчевих зустрічей між збірними різних країн.

Шкода, звичайно, що Буковина наразі не має своїх представниць у жіночому боксі, але, за такої динаміки розвитку популярності саме жіночого боксу в нашому краї, вони обов’язково з’являться! Адже просто не віриться, що буковинські жінки не здатні підкорювати національні подіуми в будь-яких видах спорту!

Альберт Комарі, ЧОФБ

***

Фото: 2-й день національних змагань з боксу серед жінок 2015 р. у Чернівцях

***

Сюрпризи 1-го дня Кубку України з боксу серед жінок 2015 (фото, результати)

***

Результати 5.02.15

150205-protokol-1

150205-protokol-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Результати 6.02.15

150206-protokol-2 150206-protokol-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Результати 7.02.15

150207-protokol-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

***

 

 

 

 

***

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.