Бажаючих зіграти у Кубку області з міні-футболу запрошують 29.12.14 у федерацію

2

Уперше після великої перерви буде розіграно Кубок області з міні-футболу, до участі в якому запрошуються всі охочі.

141214-mini-obl-1-DrimTim-Lider-sportbuk.com (6)

У відродженому Кубку Чернівецької області з міні-футболу автоматично можуть взяти участь команди, які грають у чемпіонаті області з міні-футболу 2014/15 (за тими же заявками). А новим командам, які можуть долучитися до кубкових змагань, слід врахувати, що їм не можна буде заявляти гравців, які заявлені і задіяні в іграх чемпіонату області з міні-футболу 2014/15.

Ігри, найімовірніше, будуть відбуватися на новому штучному майданчику спортклубу «Локомотив».

Жеребкування Кубку області з міні-футболу заплановане на понеділок, 29 грудня 2014 р., на 12:00 у приміщенні обласної федерації футболу (вул. Українська, 39).

Довідки: (050) 699-47-00 (Сергій), (050) 660-49-50 (Олександр).

Запрацював міні-футбольний майданчик з штучною травою СК «Локомотив»

З історії…

Кубок області з міні-футболу вже проводився наприкінці 90-х – на початку 2000-х років. Змагання відбувалися на призи Львівської пивоварні, готелю «Черемош», газети «Молодий буковинець» тощо. На першому, районному, етапі у Кубку області з міні-футболу могли брати участь всі охочі. Далі переможці районного етапу у зональних турнірах виборювали путівки до фінальної топ-4. Фінальна частина відбувалась у Чернівцях – в обласній ДЮСШ, а останній розіграш – у ФОК «Олімпія».

Останній розіграш запам’ятався, на жаль, трагедією – під час матчу між ГТК «Буковина» та «Емальпосудом» на майданчику помер директор модельного агентства «Ольга» Михайло Добрянський…

 

Ось відповідний матеріал з газети «Молодий буковинець» (автор Георгій Мазурашу):

Михайла Добрянського часто бачили на футбольному полі. Президент Національного комітету “Міс Україна-Захід” та продюсер і чоловік народної артистки України Ольги Добрянської грав за ветеранську “Буковину”. Грав і нинішньої суботи під час чергового розіграшу Кубка Чернівецької області з міні-футболу на призи “МБ” і ТМ “Фокстрот”. Але трагедія перервала змагання. Під завісу матчу між чернівецькими командами ГТК “Буковина” та “Емальпосуд”, готуючись ввести м’яча у гру з-за бокової лінії, Михайло раптом упав. До нього одразу підбігли лікар змагань, а також лікар футбольної команди “Буковина” Валерій Чинчик. До приїзду “швидкої” робили усе можливе. “Швидка” приїхала за півгодини, медики викликали ще й додаткову бригаду – реанімаційну. Але, на жаль, повернути Добрянського до життя так і не вдалося… За словами Валерія Чинчика, перші 10 хвилин пульс ще прощупувався, а вже коли приїхала “швидка”, надій на порятунок не було.
Як повідомив начальник обласного бюро судово-медичної експертизи Ілля Беженар, причиною смерті стала гостра ішемія міокарда:
– Іншими словами, це спазм серцевих судин. При цьому значно зменшується кровопостачання міокарда, внаслідок чого наступила гостра ішемія, що й спричинило летальний кінець. Врятувати чоловіка можна було, лише якби на місці був реанімобіль. Тобто йдеться про 5-6, максимум до 10 хвилин.
До цього трагічного випадку Михайло Добрянський провів на майданчику приблизно хвилину у першому таймі і близько двох – у другому. Його випустили приблизно за чотири хвилини до кінця за рахунку 9:3 на користь дострокового переможця групового етапу ГТК “Буковина”, честь якого захищали переважно ветерани однойменної головної команди краю. За цей час Добрянський встиг прискоритися до чужих воріт, де з передачі граючого президента ветеранської “Буковини” Юрія Савчука ледь не забив гол і транзитом через оборону взяв участь у наступній атаці. Коли м’яч вийшов в аут, він пішов вводити його у гру…
Костянтин Танасьєв, віце-президент Національного комітету “Міс Україна-Захід”, каже, що Михайло на здоров’я не скаржився, любив активний відпочинок. На початку минулого тижня трохи кашляв, мовляв, застуда. Але вже у вівторок був з ветеранами “Буковини” на турнірі на призи ФК “Освіта” у школі-комплексі №27, а у четвер з ними півтори години тренувався. Ні на що не нарікав.
Анатолій Парнета, лікар:
– Він уже зо два роки казав, що зайде до мене на консультацію, скаржився на біль у хребті. Гадаю, у Михайла збіглися 6-8 проблемних чинників. Наприклад, емоційне навантаження (сидів, спостерігав за грою, хвилювався), організм не був підготовлений до фізичного навантаження (після розминки сидів на лаві запасних, не був добре розігрітим), перепади тиску тощо. Себто не можна вважати, що він помер через те, що декілька хвилин пограв у футбол. Зміна погоди спричинює перепад тиску, що у свою чергу провокує нервову систему до спазму судин. Це актуальна проблема для багатьох людей. Дуже шкода, що Михайло так і не встиг розпочати лікування…
Восени Михайлові Добрянському мало виповнитися 50 років. В юності він успішно займався легкою атлетикою. Пізніше грав в аматорському чемпіонаті області з футболу (ще минулого року у складі ФК “Кіцмань” став срібним призером). З ветеранською “Буковиною” двічі доходив до фіналу Кубка України. Деякий час працював у карному розшуку. Одним з перших в Україні розпочав модельний бізнес. Створив у Чернівцях модельний центр “Ольга”, який назвав на честь дружини-співачки. Був серед наближених осіб президента Національного комітету “Міс Україна” Сергія Матяша, очолював Національний комітет “Міс Україна-Захід”.
Для душі писав вірші, у тому числі такі, що добре лягали на музику. Зокрема, у репертуарі Ольги Добрянської є декілька хітових пісень на слова чоловіка і продюсера. Під час нещодавньої шоу-програми “Зірки естради – зіркам спорту” подружжя презентувало пісню, присвячену ветеранам “Буковини”. Вже було записано пісню про київське “Динамо”, до якої Михайло Добрянський мріяв відзняти кліп за участю дружини та футболістів уславленого столичного клубу. Можливо, президент клубу Ігор Суркіс з часом допоможе реалізувати народній артистці Ользі Добрянській цей проект? За таких обставин, здається, сам Бог велів це зробити…

2 Comments
  1. Унгурян says

    скільки по грошам вийде?

    1. Це буде ясно після того, як стане відомо скільки команд. Ігри + нагородна атрибутика – поділена на всі команди.

Leave A Reply

Your email address will not be published.