Втрата: Пішов з життя чернівецький партнер Блохіна по збірній України…

1

На 63-му році життя в інший світ відійшов один з кращих форвардів в історії футбольної «Буковини» Володимир Мельник, який свого часу виступав у складі юнацької збірної України разом з майбутнім володарем «Золотого м’яча» Олегом Блохіним та іншими знаними футболістами.

 

Останнім часом Володимир Мельник зловживав спиртним і мав непросту долю...
Останнім часом Володимир Мельник зловживав спиртним і мав непросту долю…

Як повідомляє fcbukovyna.com, Володимир Мельник народився у 1952 році. Яскравою сторінкою у футбольній біографії гравця є виступи наприкінці 60-х років минулого століття у складі юнацької збірної України. Тоді партнерами Володимира Мельника були такі відомі футболісти, як Сергій Собецький, Анатолій Дамін, Валерій Зуєв, Володимир Юрецький, Володимир Мукомелов, Юрій Лепестов (ще один колишній футболіст чернівецької «Буковини», який також, на жаль, пішов із життя) та володар «Золотого м’яча-75», титулований гравець київського «Динамо» Олег Блохін. Цікаво, що Володимир Мельник виступав в основі збірної, а ось Олег Блохін залишався на лаві запасних.

Кольори чернівецької «Буковини» Володимир Мельник захищав у 1970-1973, 1975-1977 роках. Талановитий футболіст ставав кращим бомбардиром «Буковини» у 1972 (11 голів) та 1976 (10 голів) роках.

Сталося так, що Володимир рано завершив кар’єру гравця, однак його небезпідставно вважають одним із найкращих футболістів в історії чернівецької команди.

Громадянська панахида відбуватиметься 23 грудня 2014 р. на стадіоні «Буковина» з 13:30. Поховають Володимира Мельника на Центральному кладовищі Чернівців.

Ще декілька фотографій Володимира Мельника є тут:

1 Comment
  1. Андрій says

    А чому він рано завершив карьеру ?

Leave A Reply

Your email address will not be published.