Волейбол: Призери «Ratsa Cup 2014» – «Родничок-Колос», Suceava і «Барком» (фото, відео)

0

Традиційний турнір з волейболу на честь Петра Раци в Новоселиці увінчався тріумфом місцевої команди «Родничок-Колос», яка незабаром дебютує у вищій професійній лізі України.

141012-voley-Novoselytsya-Suceava-sportbuk.com (31)

Цьогорічні волейбольні баталії, присвячені першому на Буковині майстрові спорту з цього виду спорту і судді національної категорії Петрові Раці, набули вже міжнародного статусу – завдяки участі команди з Сучави (Румунія). Це стало можливо завдяки спільним зусиллям голови РФОК «Колос» Георгія Кіріла, голови районної федерації волейболу Влада Динту і, звісно, багаторічного мецената спорту – депутата обласної ради Івана Семенюка, який є і президентом ВК «Родничок-Колос».

У півфіналі «Ratsa Cup 2014» гості з Сучавського повіту (Румунія) здолали команду з Вінниці 3:0, а «Родничок-Колос» також «всуху» переграв другий склад суперлігівського «Баркому» (Львів).

Отож, у неділю, 12.10.14, у матчі за 3 місце «Барком-2» здолав у трьох партіях команду з Вінниці. А у фіналі «Родничок-Колос» переконливо взяв гору над гостями з Румунії – 3:0.

У фінальній стадії серед почесних гостей змагань, крім самого «винуватця» Петра Григоровича Раци, були і зірковий бігун Іван Гешко, який віднедавна є головою обласного відділення НОК України, та Іван Семенюк, який на тій же звітно-виборній Асамблеї був обраний заступником голови олімпійського відділення. Звісно, вони взяли участь і в церемонії нагородження.

До слова, нагороди і презенти отримали не лише переможці та призери «Ratsa Cup 2014». Перед фіналом були нагороджені герої районних змагань зі спортивного орієнтування. А після вирішального поєдинку Петро Раца та його колеги по ветеранській збірній області Серафім Синицький і Леонід Підкамінь привітали з 70-літтям ветерана новоселицького волейболу Івана Шумейка.

Спеціальними призами були відзначені і кращі гравці команд, які виборювали нагороди. У складі новосельчан кращим назвали Олександра Мукасєєва.

Варто відзначити також, що у складі «Баркому» вступали і двоє вихованців новоселицького волейболу – Олександр Буздуган та Олег Чекан.

У післязмагальних коментарях для SportBuk.com зірковий гість Іван Гешко зізнався, що гра місцевої команди і турнір в цілому йому сподобалися. І взагалі відзначив волейбол, як видовищний вид спорту, який, будучи дуже популярним, ефективно сприяє і оздоровленню населення, ілюстрацією чого служить і чудова форма, в якій перебувають ветерани волейболу і, зокрема, сам Петро Раца.

Іван Семенюк, у свою чергу, зауважив, що робив, робить і робитиме все, що в його силах, для розвитку фізичної культури і спорту, бо це напряму пов’язано і з позитивним вихованням підростаючого покоління, і зі здоров’ям нації. Не кажучи вже про те, що найуспішніші спортсмени своїми досягненнями прославляють свій край, а дехто – і державу. Зрозуміло, що команду «Родничок-Колос» Іван Васильович вважає рідною, і з приємністю очікує дебюту у вищій професійній лізі.

Наставник новоселицької команди В’ячеслав Гриньов-Лозовинський вважає, що на даний час його підопічні готові відсотків на 60-70 до сезону. Але впевнений, що до першого туру вищої ліги, який відбудеться на початку листопада в «Сонячній долині», «Родничок-Колос», як кажуть, вийде на очікуваний рівень гри. Ще головний тренер висловив слова щирої вдячності головному «колосівцю» району Георгію Кірілу, голові районної федерації волейболу Владу Динту та президенту клубу Івану Семенюку, який вже багато років підтримує команду «Родничок-Колос».

«Винуватець» свята Петро Раца зазначив, що почувається трохи незручно, коли на його честь проводять змагання. Проте, за словами Петра Григоровича, це все ж дуже приємно, і дуже приємно, що на запрошення організаторів відгукнулися цікаві команди, що стало чудовим подарунком для шанувальників волейболу.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com

Фото і відео за сприяння ІА «Новоселиччина» (Андрій Романцов)

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО (ТВА)

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

***

Фото: Легендарний Раца відсвяткував ювілей представницьким турніром

***

Фото: На Буковині стартувала Всеукраїнська «Спортивна зима 2014» (відео)

***

Фото: Буковинці виграли Всеукраїнський фестиваль «Спортивна зима» у «Сонячній долині»

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.