ПИВФЕСТ-2014 (1 день): армспорт, КВН і «пірваний» чемпіоном зал (фото, відео)

0

Перший день ІV ПИВФЕСТу, 6.09.14, був переважно «спортивним», адже більшу частину «фестивального» часу зайняли традиційні вже змагання з армреслінгу (боротьба на руках).

ПИВФЕСТ (2-й день, 7.09.14, онлайн)

***

«Наше пиво» (вул. Героїв Майдану, 103-г)

Розпочалось дійство в «Нашому пиві» (в народі ще «Баварія») на патріотичній ноті – з гімну України, який

Чарівну ведучу Людмилу Семенюк "ненароком" залучили і до виступів кавеенників
Чарівну ведучу Людмилу Семенюк “ненароком” залучили і до виступів кавеенників

більшість присутніх підспівували, тримаючи руку на серці.

Бочку з пивом символічно відкоркувала директор ПИВФЕСТу Надія Михайлівна Максим’юк, яка оголосила фестиваль пива відкритим. Після чого декілька пісень гостям презентував заслужений діяч мистецтв України, композитор і співак Віктор Рурак.

Першим конкурсом, в якому запропоновано було взяти участь охочим, було швидкісне випивання пива. Учасники спробували атакувати рекорд Книги рекордів Буковини у швидкісному випиванні 0,5 л пива (4,74 сек. – Петро Головатий, ПИВФЕСТ-2012). Цього разу переможець показав час 6,81 сек. Щоправда, зізнався, що перед цим випив було ще 5 бокалів пива:)

Далі в центрі уваги опинились учасники турніру з армспорту, який допомогли організувати обласна федерація з цього виду спорту (Маріус Байка) та обласний центр «Спорт для всіх» (за підтримки ПП «Пікар», яка виготовила ексклюзивні футболки-вишиванки). Після декількох годин цікавої, напруженої, а часом і драматичної боротьби, глядачі дізналися імена призерів. Серед чоловіків у категорії до 75 кг у фіналі В’ячеслав Гончар здолав Івана Джура, а бронзовими призерами стали Ігор Василевський та абсолютний дебютант змагань Андрій Боднар (організатори вирішили присудити по дві бронзові медалі). У категорії до 85 кг у вирішальному двобої Андрій Понич переміг Дмитра Граба (бронзові призери: В’ячеслав Поліщук і Георгій Предій), а у найважчій категорії Степан Пинзару – Роман Мурга увінчався тріумфом першого (бронзові призери: В’ячеслав Шевченко, Сергій Гончар). Серед дівчат перемогу святкувала легкоатлетка Юлія Профіс (дівоче прізвище – Заєць), яка у поєдинку за золоту медаль поборола Анну Склярову (бронзові призерки: Ірина Заяць, Людмила Могільникова).

Ближче до вирішальних двобоїв з армспорту за перипетіями боротьби можна було спостерігати і в онлайні (наскільки дозволяли вболівальники, які, на жаль, нерідко хотіли дивитися саме на траєкторії «телепогляду»…).

У кінцівці турніру змагання чергувались з кавеенними мініатюрами, які сприймалися просто «на ура». У своєрідному міні-фестивалі КВН (який, сподіваємось, після закінчення військових дій в Україні, вже з наступного року переросте у масштабніше свято гумору в рамках ПИВФЕСТу). Першого дня своїми жартами публіку смішили команди «Бедмед», «Клубничка», проект команди «Стенфорд», тріо «Родич і компанія», а також збірна Чернівців «Тріокоала» (проект чемпіона Чернівців, учасник проекту «Розсміши коміка»). За допомогу в організації цієї частини дійства організатори дякують Буковинському клубу КВН.

Під завісу першого дня ПИВФЕСТу-2014 понад годину гостей приємно дивував і набував нових прихильників фокусник і мікро-маг Роман Палійчук.

А ефектну фінальну крапку поставив учасник проекту «Україна має талант», чемпіон України з біт-боксу, «людина-оркестр» Саша Мельник, який своїми незвичними здібностями просто «пірвав зал».

У ролі «рульових» були директор облцентру«Спорт для всіх» і спортивний коментатор Георгій Мазурашу та ведуча телевізійних «Стартів надій» Людмила Семенюк, які разом вели на Соборній площі традиційне міжнародне спортивне свято «Буковинська миля» і в такому ж тандемі на великий відсоток зробили «спортивним» Пивфест-2013, а також працюють на колективних переглядахспортивних трансляцій.

Другий день ПИВФЕСТу, 7.09.14, заплановано розпочати з масового обливання в рамках відомого всесвітнього флешмобу, який на Буковині спрямований на підтримку української армії. Біля «Баварії» о 16:30 мають обливатися, зокрема, найтитулованіший спортсмен Буковини Іван Гешко, директор готелю «Буковина» Андрій Брязкало, мер Заставни Ярослав Цуркан та інші, до яких можуть приєднатися і всі охочі.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО (запис з онлайну)

***

Фото: Анатолій БОЙДА

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО (фотогалерея буде доповнюватися!)

***

«Наше пиво» (вул. Героїв Майдану, 29)

ПИВФЕСТ-2014 паралельно відбувався і у «спорідненому» для «Баварії» пабі, який називають «Силуетом». Тамтешню переважно студентську публіку розважали зіркові хлопці з команди КВН «Торнадо-Люкс» на чолі з Іллею Климом. Вони провели декілька веселих конкурсів (деякі заочно збіглися з конкурсами з «Баварії»), від яких присутні отримали, як кажуть, і море задоволення, і море пива:)

Загалом, слід зауважити, що ПИВФЕСТ-2014, із зрозумілих причин, проводиться далеко не з таким розмахом і масштабами, як попередні фестивалі. Але організатори вирішили не переривати традицію, у т.ч. для того, щоби показати, що навіть в такий непростий для країни час українці здатні не лише працювати на потреби боротьби проти агресорів і терористів, а й відпочивати та в міру забавлятися. Як кажуть, «на зло ворогам»;)

Фото: Ярослав ГАЛАН

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

***

6-7 вересня на ПИВФЕСТі-2014 у Чернівцях будуть бити рекорди

***

Відео: ПИВФЕСТ-2013 (акцент на дитячій, спортивній, мистецькій складових)

***

Фото: Бронюк (ТІК) у Чернівцях розіграв… бичка, а Ільїн і Гешко вибрали Міс груди

***

Фото: Ілащук, армспорт, Міс груди та футбол на ПИВФЕСТі-2013 (відео)

***

Фото: ПИВФЕСТ-2012 у Чернівцях (олімпійські премії, пивні рекорди, армспорт)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.