Фото: «Олімпійські розборки» за участю чемпіона світу в таборі «Юність»

0

У п’ятницю, 18.07.14, в дитячому таборі «Юність» офіційно відкрили Малі Олімпійські ігри, які регулярно проводяться у цьому навчальному закладі.

В урочистості взяли участь голова обласної організації профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення і керівник обласної федерації баскетболу Микола Петрович Попадюк, директор табору Катерина Олексіївна Ковальчук, методист Тетяна Михайлівна Тодоріко та директор обласного центру «Спорт для всіх» Георгій Мазурашу. А спеціальним гостем був легендарний український атлет – чемпіон світу і рекордсмен України з бігу на 100 км (6:25.25) Сергій Яненко.

Після традиційної церемонії з виносом справжнього олімпійського прапору, який Микола Попадюк привіз з Ігор-2018 (Пекін), запаленням олімпійського вогню та цікавими показовими виступами від талановитих відпочивальників, діти перейшли до змагальної частини.

Враховуючи не дуже сприятливі погодні умови, змагання перенесли в приміщення. Там молодші загони розіграли у «Веселих стартах» три комплекти презентів від обласного відділення НОК України та обласного центру «Спорт для всіх». А старші загони відзмагались лише у першому виді програми традиційного естафетного квесту, який можна назвати «фішкою» спортивного життя табору «Юність» (команди по черзі виконують різні вправи, міняючись місцями в різних силових, швидкісних та ігрових естафетах). Завершити «олімпійський» квест серед старших загонів в «Юності» планують наступного тижня (коли дозволить погода). Тоді призери і отримають індивідуальні медалі та перехідні кубки від очолюваної Попадюком профспілки.

Увінчалось свято Олімпійського прапору також популярними серед діток змаганнями з дартсу, в яких призи від олімпійського відділення та «Спорту для всіх» отримали найвлучніші дівчата Карина Мурашко, Діана Жебчук та Світлана Данилишина (за призове місце  перестрілці мала поборотися і Софія Кузик, але вона не дочекалась підсумків) ат юнаки Денис Янкевич, Дмитро Косов та Дмитро Григоращук (тут аналогічно з дівочою номінацією з боротьби на етапі перестрілки за місце серед призерів через відсутність вибули Олександр Крючко та Микита Мельничук).

Серед вихователів найвлучнішими виявились Ілля Грінік, Микола Давід, Олег Савчук, Марія Галиця та універсалка Юліана Баюрова.

«Баталії» з дартсу отримали і несподіване продовження на етапі, коли свою влучність випробовували діти, які не брали участь у змаганнях. Декілька з них заявили, що, мовляв, вони можуть вибити більше очок, ніж призери. Микола Петрович одразу «зловив на слові» їх і запропонував своєрідне спортивне парі, яке закінчилось тим, що Карина Михайлова виграла призи, а Юліана Іванищук і Роман Паучек присідали, відповідно, «класично» і на одні нозі.
Слід зауважити також, що, сповідуючи олімпійський принцип (головне не перемога, а участь), організатори запропонували всім учасникам презенти з координатами спортивних шкіл та фотографією почесного гостя, який, до того ж, усім бажаючим залишив свій автограф.

 

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

***

Фото: «Олімпійський» старт другої зміни 2014 у таборі «Юність»

***

Фото: «Олімпійське літо 2013» – максимальна доступність для всіх

***

Фото: У карпатському таборі з першого дня ІІІ зміни – олімпійські сюрпризи

***

Фото: Резервісти «Буковини» готуються в Карпатах до міжнародного турніру за участю німців і французів

***

Фото: «Олімпійське літо» в Карпатах – зі стрітболом і майдансом

***

Фото: Малу Олімпіаду в Карпатах відкрили «робінгудка» і перший президент

***

Фото: Гешко і Ко передали переможний імпульс юним олімпійцям в Утрехт

***

Відео: На Буковині стартували Малі Олімпійські ігри 2013

***

Фото: На Буковині стартували Малі Олімпійські ігри 2013 р.

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.