Стрільба з лука: Чернівчани здобули на Євро-2014 три медалі

0

Дві золоті і одну бронзову нагороду записали до свого активу представники Буковини на молодіжному чемпіонаті Європи 2014 р. в Словенії (Любляна).

 waic_da1_1127-Olexuk-copy

Найвдаліше виступила вихованка Чернівецької СДЮШОР зі стрільби з лука Вікторія Олексюк (тренери – Анатолій і Наталя Єгорови), яка виграла індивідуальні змагання серед кадетів, а в командному виді програми разом з подругами по збірній зійшла на третю сходинку п’єдесталу пошани (програли у півфіналі Нчмеччині, а в матчі за 3 місце обіграли Туреччину).

Цікаво, що у міксі Олексюк виступала в парі з чемпіоном серед юнаків Антоном Комаром. Чемпіонський тандем дійшов до півфіналу, де поступився суперникам з Франції (1:5). А у матчі за «бронзу» українці програли росіянам (0:6).

У міксі (змішаний розряд) ще один чернівецький освітянин Ігор Омельченко (Анатолій Єгоров, Наталя Піскоха) тріумфував серед юніорів разом з Анастасією Павловою з Херсонщини.

У командному виді програми Ігор Омельченко разом із земляком і колегою по групі Михайлом Островським, який тепер навчається у Львові, та Валентином Куцим в кваліфікації показали третій результат, але в олімпійському раунді до нагород не дотягнули (програли у чвертьфіналі Туреччині 0:6).

У кадетській номінації виступали ще двоє чернівчан Іван Кожокарь (ОДЮСШ «Спартак», Олег Осипенко, Дмитро Чеботаренко) та Влад Черкез (освіта, «Динамо», анатолій і Наталя Єгорови). У командній боротьбі вони разом з Антоном Комаром поступились у чвертьфіналі Голландії 3:5.

Загалом, у класичній стрільбі та компаунді (блочний лук) спортсмени з України вибороли в особистому заліку 3 золоті і 1 срібну нагороду, а в командному виді – 1 «золото» і 2 «бронзи». З таким доробком Україна посіла 3 загальнокомандне місце після Росії (4, 5, 5) і Туреччини (4, 3, 3). Загалом, медалі на Євро-2014 здобували представники 19 країн.

 

Юнаки

1. Антон Комар (Україна, Рівне). 2. Жаргал Батоєв (Росія). 3. Флоріан Фабер (Швейцарія).

Дівчата

1. Вікторія Олексюк (Україна, Чернівці, освіта, Анатолій Єгоров, Наталя Єгорова). 2. Валерія Мильникова (Росія). 3. Єлєна Уварова (Росія).

Дівчата (команди)

1. Росія. 2. Німеччина. 3. Україна (Вікторія Олексюк, Соломія Трапезнікова, Соломія Гнип).

 

Юніори (мікс)

1. Україна – Ігор Омельченко (Чернівці, освіта, Анатолій Єгоров, Наталя Піскоха), Анастасія Павлова (Нова Каховка). 2. Голландія. 3. Франція.

Юніорки

1. Карина Дзьомінська (Білорусь). 2. Анастасія Павлова (Україна, Нова Каховка). 3. Александра Лонгова (Словаччина).

Юніорки (команди)

1. Італія. 2. Росія. 3. Україна (Анастасія Павлова, Поліна Родіонова, Наталя Лукьянова)

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.