Бодібілдинг і фітнес: Буковинці і в меншості відзначились на Кубку України 2014

0

Лише двома учасниками була представлена Буковина на Кубку України з бодібілдингу та фітнесу 2014 р. у Львові.

 bodibildyng-fitnes-bikini

Честь області захищали вихованці Чернівецької федерації бодібілдингу та фітнесу Михайло Вовчук та Василь Бондюк. Мала кількість учасників, як зазначив голова обласної федерації Ігор Янчук, пов’язана з тим, що більшість атлетів готуються до осінніх змагань, в т.ч. чемпіонату Буковини з бодібілдингу та фітнесу «Золотий Бук».

Проте без нагород Буковина не залишилась. Василь Бондюк здобув «бронзу» в номінації бодібілдинг юніори 80+. І це при тому, що Василь дебютував на всеукраїнських змаганнях.

 

Фото надала Чернівецька обласна федерація бодібілдингу та фітнесу

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

no images were found

***

Пропонуємо до вашої уваги звіт про змагання від sport-oda.lviv.ua:

26-27 квітня у Львові кращі спортсмени України розіграли 24 комплекти нагород IFBB / ФББУ Кубка України з бодібілдингу, класичного бодібілдингу, фітнесу, бодіфітнесу, фізик і фітнес-бікіні. 

Цей старт став другим етапом відбору на чемпіонат Європи, який відбудеться 14-19 травня в Іспанії.

Змагання відбулися під егідою Міністерства молоді та спорту України, Національної федерації бодібілдингу України (IFBB) за підтримки управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації.

Головний суддя змагань – Володимир Богданов (м. Львів).

В перший день змагань було розіграно 12 комплектів медалей. У юніорських категоріях чемпіонами стали: Олександр Бондар (бодібілдинг до 80 кг), Павло Мараховський (бодібілдинг понад 80 кг), Олег Гулянський (класичний бодібілдинг) і Євгенія Супрун (фітнес – бікіні).

Серед ветеранів бодібілдингу перемогу святкував Павло Черноус .

У менс фізик здобули перемогу Дмитро Пустовий (до 175см ) і Сергій Кравченко (понад 175 см).

Володаркою Кубка України-2014 року в категорії «вуменс фізик» стала чинна чемпіонка світу Ольга Чорноус. У бодіфітнесі до 165 см Анастасія Говеєва обіграла срібного призера чемпіонату світу-2013 Тетяну Парамонову, якій дісталося «срібло» Кубка України. Бронзовий призер минулорічного Чемпіонату Європи Олена Чумакова виявилася кращою у високій категорії бодіфітнесу.

Юрій Зимогляд та бронзовий призер Чемпіонату Європи – 2013 Олег Какорин стали володарями Кубка України – 2014 в категоріях до 175 см і понад 175 см класичного бодібілдингу.

У другий день змагань спортсмени розіграли також 12 комплектів нагород Кубка України у фітнесі , фітнес-бікіні і бодібілдингу.

У абсолютній категорії жіночого фітнесу перемогу святкувала найбільш титулована спортсменка категорії, володарка Кубка світу та призер чемпіонату світу Ольга Демчук. Друге місце посіла бронзовий призер чемпіонату світу серед юніорів Анастасія Коваль. Третє місце – в активі киянки Катерини Спєвакової.

У чоловічому фітнесі за медалі боролися шість спортсменів. Унікальні довільні програми продемонстрували імениті Назар Хархун (фіналіст Чемпіонатів світу та Європи) і Федір Хашалов (чемпіон Європи-2013, володар Кубка світу-2012, багаторазовий призер Чемпіонатів світу та Європи). Чемпіон Європи-2013 серед юніорів Сергій Гордєєв – на третій позиції.

У трьох категоріях фітнес-бікіні беззаперечні перемоги здобули: Катерина Ткаченко (до 163 см), Ольга Вязметінова (до 168 см) та Алла Семенова (понад 168 см ).

У чоловічому бодібілдингу запам’ятався виступ Романа Ющенка, який здобув перемогу в категорії до 75 кг.

48-річний ветеран з Черкас Андрій Ященко у впертій боротьбі за «золото» в категорії до 80 кг зміг обійти багаторазового чемпіона країни сумчанина Максима Черненка.

На радість львів’янам перемогу в категорії до 85 кг здобув місцевий атлет Олег Кривий. Не можна не відзначити неабияку форму і виступ срібного призера киянина Ярослава Хникова.

Явним лідером нечисленної категорії до 90 кг був Віталій Каленський.

У категорії до 95 кг місця розподілилися таким чином: Павло Пронтенко – чемпіон; Андрій Могер – на другому місці, Сергій Панчук – третій.

У бодібілдингу, як і в багатьох інших видах спорту, найпрестижнішою є суперважка вагова категорія. У Львові черговий чемпіонський титул в боротьбі супертяжів виборов Артур Ковальов з Донецька. Дніпропетровський спортсмен Анатолій Кудлай здобув срібну медаль. Третім призером у категорії + 95 кг виявився Юрій Бучелла з Києва.

У командному заліку перемога в активі представників столичної школи бодібілдингу; на другому місці – представники Донеччини, на третьому щаблі – команда Львівської області.

Уляна Штангрет, управління молоді та спорту ЛОДА

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.