Фото: Чернівчанка схуднула на 50 кг і тепер допомагає землячкам бути в формі

1

Успішно «розібравшись» з власними «зайвими кілограмами», 28-річна чернівчанка і магістр фармації Інна Брязкало тепер пропонує відповідну допомогу землячкам, з якими і сама займається, і різних фахівців залучає – для консультацій і цінних підказок.

Олег Охотський «до» і «після».
Олег Охотський «до» і «після».

У вівторок, 1.04.14, SportBuk.com побував в центральному парку на тренуванні частини групи, з якою

займається Інна Брязкало. Дівчата чередували прогулянку і пробіжку, розім’ялись і виконували деякі спеціальні вправи.

Спеціальним гостем заняття був найтитулованіший буковинський спортсмен – чемпіон Європи та світу з бігу на 1500 м, кращий спортсмен України 2006 р. Іван Гешко. Він теж прогулявся з дівчатами парком. І відповів на всі запитання щодо аспектів оздоровчого бігу та інших речей, так чи інакше пов’язаних з тією ж боротьбою із «зайвими кілограмами» та підтримкою хорошої фізичної форми.

Цікаво, що в парку на пробіжці зустріли і відомого чернівецького бізнесмена Олега Охотського, який ще не так давно був очевидно «заважким», а тепер перебуває у непоганій формі. За його словами, він вже скинув 62 (!) кг. Дізнавшись про це, Інна одразу зініціювала зустріч з п. Олегом, аби він поділився своїм досвідом схуднення.

Після заняття Інна Брязкало відповіла на запитання SportBuk.com.

Chynush-Inna-do-pislya
Інна Брязкало «до» і «після». Усе можливо! Головне захотіти і вперто йти до мети!

Історія вашого перевтілення стала відома широкому загалу на сторінці проекту «Зважені і щасливі» на СТБ. Це майже як теж опинитися «під прицілом» телекамер…

– Цей проект справді, великою мірою, надихав на боротьбу проти «зайвих кілограмів». Але я худла сама, ніяких камер до цього діла не залучала! Було важко, бо була одна. Але чоловік Андрій в мене вірив. Та й рідна сестра Надійка підтримувала, неодноразово сиділа на дієті зі мною, запропонувала спробувати для себе йогу. Ще був такий момент: я з чоловіком заклалася, що за пів року до Настіного рочку скину 25 кг. Я і так збиралась худнути і дійти в цьому ділі до кінця, а не зупинятись на півдорозі, як це було раніше! Сказала собі: хочу хорошу спортивну атлетичну фігуру, і я її буду мати! Основне – це характер. Треба мати в цьому ділі впертість, наполегливість, терпіння, не «розкисати», коли результату немає, або здається, що немає. Адже відомо, якщо довго стукати в двері, то тобі відчинять! Станом на тепер я вже скинула 50 кг.

Які зміни після «перевтілення» були «головними»? Більше почали впізнавати на вулиці? Змінилось вдома ставлення до «мужньої Інни», яке «таке» змогла? Ще щось?
– Почали впізнавати на вулиці (незнайомі люди, які стежили за мною в соцмережах). А знайомі, бувало, просто не впізнавали (сміється – авт.).

З чим, в основному, пов’язана ця робота з дівчатами, які хочуть схуднути? Це Ви «віддаєте борг» Богу за те, що допоміг змінити, певною мірою, власне життя?

– Дуже багато було листів в соцмережах, тож я вирішила створити свій блог, щоби не повторювати кожному одне й те саме. Деякий час це діяло, але людям стало цього замало, хотіли мого спілкування, підтримки, розуміння та контролю. Тому народилася думка створити групи по колективному схудненню (місцеві «Зважені і щасливі», можна сказати).

Які результати зафіксовані наразі? Важитесь регулярно? Є вже перші «рекордсменки»?

Один раз в тиждень ми зустрічаємося з дівчатами в конференц-залі готелю «Буковина», обговорюємо, які нюанси, проблеми та досягнення сталися за попередній тиждень, фіксуємо результати за тиждень (зважуємося). Я кожен раз готую спеціальну тему (основи правильного харчування, смачні та корисні рецепти, мої поради з власного досвіду і т. п.). Ще до нас приходять гості, я запрошую лікарів-своїх колег та тренерів, дівчатка мають можливість задати їм будь-які запитання. Кожній дівчині я складаю індивідуальну дієту, відповідно до її способу життя, вподобань, графіку роботи. І кожен тиждень корегую її харчування. Роблю я і мотивації для тих дівчат, які показують найкращі результати! Є у нас уже і рекордсменки, які за 3 тижні поскидували по 3-5 кг!

Що цікавого, «особливого» відбулося за перших 3 тижні занять з групами?

– Крім названого, ми разом займаємося спортом: бігаємо в парку, ходимо на пілатес, йогу, велоденс і т.п. Кожна дівчина підбирає під себе, що їй до вподоби. Моє завдання – познайомити їх з різними видами спорту і активностей та полюбити спорт в цілому! Побороти лінь в собі!!!

Також складаю компанію тим дівчатам, кому немає з ким ходити на тренування, а без компанії самі вони ходити не можуть.

Ми з дівчатами служимо одне одному стимулом і поштовхом до дій, контролюємо одна одну (ось чого бракує багатьом жінкам з зайвою вагою, вони начебто все знають, що треба робити, але нема стимулу, контролю, підтримки). Ми служимо мотиваторами одне одному!
Як дівчата долучаються до ваших груп?

– Дівчата долучаються до груп, виходячи на зв’язок зі мною.

Вони частіше комплексують чи рішуче налаштовані, попри все, досягнути поставленої мети?

– Більшість дівчат рішуче налаштовані на результат. У кого такого стимулу явного не вистачає, я стимулюю його прояви, плюс залучаю до нашої роботи психологів та проводжу мотиваційні тренінги.
У мене життя за цей час змінилося тільки в кращу сторону! І ні разу ще я не пошкодувала, що так плідно працювала і працюю над собою далі (бо маю свою мету). Хочу допомагати іншим, так як пройшла сама цей тернистий шлях…
Яка періодичність і наповнення занять, як контактувати потенційним охочим приєднатися до проекту?

– Лекційні заняття щовівторка о 19:00 в готелі «Буковина» (малий конференц-зал). Щовівторка о 10:00 ранку та щоп’ятниці об 11:00 колективна пробіжка в парку ім. Т. Шевченка. Решта тренувань – договірні. Я організовую, кому виходить, той йде.

Охочі приєднатися до нас хай телефонують мені: 050 672-08-88.

Розмову вів Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com

 

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

***

Бажаючих займатися оздоровчим бігом чекаємо в суботу в парку біля кафе «Літо»

***

Успехи зрителей: 28-летняя фармацевт похудела на 46 кг!

Сайт СТБ продолжает публиковать истории домашнего похудения зрителей проекта «Зважені та щасливі». Сегодня мы представляем вам 28-летнюю магистра фармации и клинического провизора Инну Чинуш-Брязкало. Сегодня у этой женщины все в порядке: она весит в пределах нормы, имеет любимого мужа и долгожданного ребенка – однако еще пару лет назад ее жизнь из-за лишних килограммов была на грани катастрофы.

Пышечкой я была с детства, – рассказывает Инна. – Все началось с того, что когда мне было 4 года, мои родители отправили меня на лето к бабушке в село. Бабушка очень вкусно готовила и откормила меня так, что я набрала 8 кг за 3 месяца! С этого начались почти все мои проблемы в жизни. Ребенку ведь тяжело объяснить значение слова «диета» – поэтому я очень мучилась, да и родители тоже. Но так как они не знали о правильном  и сбалансированном питании, им было тяжело что-то объяснить мне и тем более правильно меня кормить.

С лишними килограммами я промучилась все детство и отрочество. Но в 8 классе у меня окончательно сдали нервы, так как я сильно отличалась от сверстников и носила «бабские» наряды. Надо мной посмеивались и шутили. В то время мне уже нравился один мальчик, но он, конечно, не обращал на меня никакого внимание. Я встала на весы и увидела ошеломляющую цифру – 95 кг!

После этого я взялась за ум: начала меньше кушать (особенно ужинать) и ходить на аэробику (у нас же в школе). Так я сбросила первые 10 кг. Потом я продолжала худеть, было и голодание (по 5 и по 10 дней), и арбузная диета (на 10 дней), и просто недоедание… С горем пополам к началу 10 класса я уже весила примерно 70 кг. Потом опять немного набирала и скидывала вес, периодически бегала в парке, делала дома зарядку и т.д.

Я сильно похудела после 2-го курса и практически оказалась на грани анорексии. Начала думать, что еда – это зло и за целый день могла съесть одно яблоко или фруктовый салат. Потом как-то стало не до фигуры, были проблемы в личной жизни, учеба (я шла на красный диплом) и к концу обучения в университете я опять начала набирать вес. Даже уже боялась становиться на весы. У меня началась жуткая депрессия. Я с головой окнулась в работу, забыла о себе, а когда очнулась – было поздно.

Я старалась не фотографироваться и не смотреть на себя в зеркало. На весы я не становилась несколько лет, но приблизительно мой вес дошел до отметки 120 кг! Когда мне исполнилось 25 лет, и мне уже жутко нравился мой будущий муж, я взяла себя в руки, села на диету, пошла на большой теннис, потом еще ходила на колонетику и аэробику. Но вес уходил медленно – я что-то делала не так. Оказалось, что плюс ко всему у меня еще и недостаточность щитовидной железы (гипотериоз). При такой болезни лишний вес и замедленный обмен веществ – это нормально. Я начала гормонотерапию, и результаты моих стараний не заставили себя ждать.

За 4 месяца до свадьбы я сбросила 13 кг, и мой вес на церемонии составил 98 кг! После свадьбы я дала организму немного отдохнуть и просто сдерживала вес. Потом за 4 месяца я сбросила еще 10 кг. Потом я узнала, что беременна и мои диеты прекратились. Я очень боялась набрать большой вес, следила за рационом, не ужинала и все равно набрала 20 кг! На роды я шла с весом 108 кг. После родов за 1,5 месяца я легко избавилась от 13 кг, а потом вес застрял.

Меня ограничивала диета кормящих (без овощей и фруктов). Я помучилась полгода, и когда дочке исполнилось 6 месяцев, начала давать ей прикорм и села на диету. Спортом начала заниматься через 3 месяца после родов (опять начала играть в теннис). Сейчас за 5 месяцев я сбросила 20 кг! Мой вес сейчас 74 кг. Хочу сбросить еще 10 кг в ближайшее время. До сих пор кормлю грудью. Занимаюсь пилатесом, йогой и теннисом. С весны планирую начать бегать. Из рациона исключила копченое, соленое, жареное, мучное, картофель, сладкое и т.д. Ужинаю только однопроцентным стаканом кефира.  Считаю калории, пытаюсь не выходить за рамки 1100-1300 ккал в сутки. Если не получается пойти на тренировку, занимаюсь дома (качаю пресс, прыгаю на скакалке, приседаю, отжимаюсь). Начала вести блог, где детально и ежедневно делюсь своим рационом, рассказываю о режиме дне. Ну, и конечно, я смотрю шоу «Зважені та щасливі» на СТБ с первого сезона – этот проект очень вдохновляет и заряжает! Особенно мне импонирует Юлия из 3-го сезона. Молодчинка!

***

Можете теж ділитися своїми історіями, як це зробила свого часу Інна!

<sportbuk@gmail.com>

1 Comment
  1. Наталья says

    Дарите добрые слова
    От сердца чистого дарите!
    Ведь наша жизнь так коротка…
    Вы дальше жить всем помогите!
    Дарите тем, кто одинок
    И тем, кто счастлив, жизнь проходит…
    А вечной ДОБРОТЫ урок
    Всегда признание находит
    Дарите добрые слова…
    Что наша жизнь? Одно мгновенье!…
    И точно, кто-то ждет всегда
    Когда на нас найдет прозрение.
    Дарите добрые слова…
    Прошу дарите без стеснения.
    Любому доброта нужна,
    Любому нужно окрыление!
    А мы стесняемся порой
    От всей души дарить признания
    И остаемся за стеной
    Обид, забот и ожидания.
    Дарите добрые слова
    Всем – незнакомым и любимым.
    Дарите добрые слова,
    Чтоб сделать этот мир красивым!..

Leave A Reply

Your email address will not be published.