На «Льодовому майданчику» – нові тренери з фігурного катання і безплатний хокей

1

Новий сезон на «Льодовому майданчику» в Чернівцях вже набрав обертів. І вже «на старті» вистачає сюрпризів, в т.ч. для шанувальників фігурного катання, потенційних хокеїстів і просто любителів покататися на ковзанах в своє задоволення.

Після літньої перерви чернівчани й гості міста вже встигли засумували за зимовими розвагами й свіжим

повітрям і тому готова до послуг поціновувачів активного відпочинку ця найкраща спортивна установа для зимових видів спорту на Буковині.

Разом із цим новий сезон розпочала й школа фігурного катання на ковзанах «Аксель», яка функціонує при «Майданчику» і яка протягом останніх років дала можливість проявити себе з найкращої сторони багатьом талановитим чернівецьким дітям.

Про початок нового сезону – у нашому інтерв’ю із президентом Чернівецької обласної федерації фігурного130302-Lyodoviy-vechirka-B-sportbuk.com (19)-Diana-Polyova-Korsun катання на ковзанах Діаною Польовою.

– Розкажіть, будь ласка, про умови функціонування школи фігурного катання при «Льодовому майданчику» в новому зимовому сезоні 2013-14.

– Наша школа вже розпочала свою роботу в цьому сезоні. Важливо, що розпочала вона її з новим тренерським складом. Тобто, це нові тренери для нашої школи «Аксель», а взагалі вони є вже досить кваліфікованими. Тим більше, що вже не один рік вони працюють в Чернівцях. Справа в тому, що це – колишні тренери школи фігурного катання в «Айс Платц», яка наразі припинила свою роботу в комплексі «Боянівка». І будуть тепер працювати на «Льодовому майданчику». Це – Марина Володимирівна Ігнатова та Юрій Журавльов з дружиною-фігуристкою Марією.

Тобто, зараз на «Льодовому майданчику» є три тренери з фігурного катання? Виходить, що Олена Борщевська більше не працює в Черніцях?

– На жаль, ні. Ми з Оленою із задоволенням продовжили би співпрацю, тим більше, що й вона була не проти, але річ у тім, що вона на даний момент ще є студенткою вищого навчального закладу. Цього року вона навчається на останньому курсі і має велике навантаження по навчанню. Так виходить, що в поточному сезоні вона змогла б попрацювати в нас лише протягом двох місяців, а цього недостатньо ані для неї, ані для нас, ані для діток. А тим часом так склалося, що в нас з’явилася нагода попрацювати з новим, досвідченим тренерським складом.

То ж як працює школа «Аксель»? Який розклад мають учні й тренери?

– Школа працює три дні в тиждень. Я маю на увазі групові заняття. Вони проводяться в суботу з 8:00 до 12:00, в неділю – з 9:00 до 11:00, а також у понеділок із 16:00 до 18:00. Записатися в нашу школу можуть дітки віком від 3-4-х рочків, в залежності від того, як вони сприймають катання на ковзанах, або як їм це вдається.

Які виступи чи змагання плануються в цьому сезоні на «Льодовому майданчику»?

– Зараз наші дітки готуються до традиційного новорічного виступу, який у нас заплановано провести наприкінці грудня. Відвідування цього виступу також традиційно є безкоштовним як для всіх жителів Чернівців, так і для гостей міста.

Скільки наразі дітей займається в школі фігурного катання «Аксель»?

– У нас на даний момент нараховується близько 40 дітей, яких поділено на дві групи – старшу й молодшу. Звичайно, вони займаються окремо одна від одної. Окрім цього, діти мають змогу брати індивідуальні тренування у тренерів. Це вже залежить від вільного часу самих дітей.

Щодо змагальної практики… Чи відбуватимуться якісь змагання на «Льодовому майданчику»?

– Наразі – ні, та й найближчим часом ми навряд чи матимемо таку можливість. Це пов’язано із розміром «Майданчика»: він не зовсім стандартний. В принципі, аматорські змагання можна було би проводити, проте поки що їх у наших планах немає. Але діти, як я вже казала, готуються до новорічного виступу. Це не зовсім змагання, але теж буде цікаво.

А як на рахунок поїздок ваших вихованців на змагання в інші міста? Їздитимуть?

– Так, в цьому сезоні плануються виїзди на змагання. В основному, звичайно, на аматорські. В силу того, що для Чернівців фігурне катання на ковзанах – достатньо новий вид спорту. Ми налаштовуємося й на змагання більш високого рівня, та й наші діти вже їздили на професійні змагання, проте ми прекрасно розуміємо, що нам у цьому напрямку ще працювати й працювати. Наші діти дуже стараються і ми сподіваємся, що нам все ж таки вдасться з часом виховати переможців і професійних змагань.   

 

Альберт Комарі,

спеціально для офіційної сторінки

«Льодового майданчика» на SportBuk.com

BAO_9640-copy

***

«Чернівецькі пінгвіни» запрошують потенційних новачків на безкоштовні тренування

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.