Фото: Чернівецькі баскетболісти програли «Тирличу» і втратили лідерство у І лізі

0

Перших очкових втрат в новому сезоні зазнав БК «Чернівці-Starlife», який лідирував у першоліговій першості України з баскетболу.

У першому матчі 3 туру чернівецька команда програла «Тирличу» (Івано-Франківськ) 4 очки, тож у неділю вирішувалось, хто буде лідером групи «Південь-Прикарпаття» І ліги.

Повторний двобій у ФОК «Олімпія» теж складався не дуже вдало для БК «Чернівці-Starlife», який на велику перерву пішов за рахунку 40:49. Впритул до гостей чернівчани наблизились лише під завісу зустрічі. Але найбільш драматичні події відбулися на останніх півтори хвилини. Якраз в цей час рахунок знову став нічийним, франківці пішли в атаку, але м’яча втратили. Чернівчанин проривався до щита, маючи перед собою лише одного суперника, але примудрився заробити фол в атаці. Пішла «обратка» і вперед знову вийшов «Тирлич». За 39 секунд до кінця четвертої десятихвилинки Андрій Манжелій закинув триочковий з фолом, за декілька секунд сам же перехопив м’яч, заробив ще штрафні кидки і реалізував, зробивши рахунок 83:80. До кінця чверті залишалось 37,8 сек. Здавалося, буковинці вже не випустять з рук перемогу. Але атака франківців увінчалась подвійним подарунком від рефері: Сергій Дусь, як зазначила досвідчена Валентина Анісімова (майстер спорту СРСР і арбітр), мало того, що залишив без уваги пробіжку і зарахував взяття кошика, так ще й «вигадав» штрафний, який Бровченко реалізував і зрівняв рахунок. Залишалось ще 31,1 сек. Чернівчани знову не змогли провести результативну атаку, залишивши гостям комфортний час для вирішального «удару». На останніх секундах Савицький заробив фол і, закинувши другий зі штрафних, вивів свою команду вперед менше, ніж за 2 сек. до фінального свистка. БК «Чернівці-Starlife» встиг за цей час кинути і заробити вкидання біля чужої зони за 0,5 сек. до кінця. В цей час вкотре взявся «пресингувати» суддів досвідчений ветеран Олег Пелех (екс-гравець київського «Будівельника» і тренер «Говерли», який минулого сезону, до слова, допоміг чернівецькій команді несподівано добратися до матчу за 3 місце у фінальній частині І ліги). Але, як не дивно, арбітри «проковтнули» це і не наважились дати «технічний фол», який, зрозуміло, міг змінити ситуацію на користь БК «Чернівці-Starlife». А без «технаря» влучити підопічні граючого тренера Дениса Спиридонова не встигли і, таким чином, вдруге в сезоні програли (83:84), втративши попутно і лідерство в І лізі.

24.11.13

БК «Чернівці-Буковина-Starlife» – БК «Тирлич-ПНУ» (Івано-Франківськ) – 83:84 (21:26, 19:23, 18:16, 25:19)

БК «Чернівці-Буковина-Starlife»: 4 С. Ісар, 17 С. Опольський (2), 16 І. Українець, 7 С. Нацюк, 8 С. Арбора (2), 9 І. Рожак (28), 10 Д. Спірідонов (13), 11 П. Гаврилов (7), 12 А. Манжелій (21), 13 С. Ростецький, 14 І. Балик, 15 К. Гребенюк (10). Тренери – Д. Супрович, В. Гавлюк.

БК «Тирлич-ПНУ» (Івано-Франківськ): 4 В. Савицький (12), 5 О. Пелех (12), 16 О. Ровенський, 7 А. Калашніков (15), 8 Д. Неволін (23), 18 В. Рудинський (14), 11 С. Вашкевич (3), 12 А. Мацьків (2), 14 Р. Бровченко (3). Тренер – О. Пелех.

Судді: Сергій Дусь, Олександр Тюрін.

Секретар: Р. Чехімський, помічник секретаря – В. Мизюк, секундометрист – В. Рибчанський, оператор «24» – П. Бежан.

Фото: Георгій МАЗУРАШУ

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.