Фото: Майбутній священик з Буковини привіз 6 нагород з Чемпіонату світу

1

Найбільше медалей серед всіх учасників Чемпіонату світу з гирьового спорту 2013 р., який відбувся у м. Лоутраки (Греція), здобув буковинець Микола Ткачук з с. Романківці Сокирянського району.

 

Чемпіонат світу серед чоловіків, жінок та юніорів в сумі двоборства (поштовх та ривок) гостював неподалік від

Микола Ткачук
Микола Ткачук

Афін.

Микола Ткачук, який за підсумками 2012 р. увійшов до десятки кращих спортсменів Буковини з не олімпійських видів спорту, змагався у ваговій категорії до 80 кг і виборов дві золоті та 4 бронзові нагороди!

Серед юніорів до 22 років вихованець Миколи Камінського та Юрія Щербини став першим у сумі двоборства, набравши 239 балів. Серед дорослих сокирянець здобув 3 «бронзи» – у поштовху, ривку та за сумою двоборства. До слова, у поштовху він показав свій кращий результат, штовхнувши дві гирі вагою по 32 кг протягом 10 хвилин 93 рази. У вправі ривок його результат – 146 підйомів.

Микола Ткачук також змагався у командній естафеті серед дорослих у поштовху двох гирь по 32 кг протягом 2 хв. і став чемпіоном з результатом 44 рази.

У ривку буковинець став бронзовим призером, вирвавши 32 кілограмову гирю 48 разів за дві хвилини.
Загалом, у звітному Чемпіонаті світу були представлені 13 країн, серед яких Україна посіла перше загальнокомандне місце! На другій позиції збірна Казахстану, на третьому – збірна Італії (де, нагадаємо, успішно працює тренером найтитулованіший буковинський гирьовик Олег Іліка зі Сторожинця).

За словами Миколи Ткачука, він не зміг би підготуватися належним чином і поїхати на Чемпіонат світу без підтримки, яку надали обласна рада спортивного товариства «Колос» (голова – Петро Івасюк) та президент футбольного клубу «Колос» (Ковалівка) Андрій Засуха.

Цікаво, що володар найбільшої колекції нагород Мундіалю-2013 нині поєднує у столиці навчання в національному університеті фізичного виховання і спорту та Київській духовній семінарії.

Як майбутній священик, Микола Ткачук, на запитання SportBuk.com щодо «секретів» ефективного вимолювання у Бога допомоги для успішних виступів на змаганнях, відповів у веселій манері: «Нічого складного немає – головне щиро просити Бога про допомогу і щиро працювати на тренуваннях (сміється – авт.)».

Окремо варто відзначити і титулованих маму (Любов Черепаха) та доньку (Віра Черепаха) із Запоріжжя, які не лише успішно виступили у Греції, а й чудово представили українські традиції, колорит та жіночу вроду.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

11.10.13. Чемпіонат світу з гирьового спорту

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.