Бейсбол: «Соколи» відпротестували програний чвертьфінал Кубку України

0

Протистояння між командами «Соколи» (Чернівці) та «Західний вогонь» (Рівне) у чвертьфіналі Кубку України з бейсболу перенеслось… в бюрократичну площину.

 

Ростислав Гринчук
Ростислав Гринчук

У чвертьфіналі Кубку України з бейсболу, нагадаємо, «Соколи» вдома, на стадіоні с. Новий Киселів Кіцманського району, 5 та 6 жовтня 2013 р. у серії до двох перемог двічі поступилися гостям з Рівного – 0:14 та 1:16. Як зазначив граючий наставник «Соколів» Ростислав Гринчук, чернівчани мали серйозні кадрові проблеми, в т.ч. через те, що декілька «легіонерів» не змогли доїхати на ігри через проблеми в дорозі. Але це, як кажуть, деталі. Чернівецька команда програла обидві зустрічі з великими рахунками.

Але, як виявилось, за «Західний вогонь» у цих матчах зіграв збірник України Артем Агапов, який був заявлений за іншу команду (ТНУ-Тигри) і, відповідно, не мав права грати за Рівне. Враховуючи це, чернівчани звернулися з відповідним протестом в СТК Федерації бейсболу і софтболу України. Комітет протест відхилив. Проте чернівчани не здаються і, виступаючи за дотримання Регламенту проведення змагань, звернулися з апеляцією щодо рішення СТК ФБСУ.

Чим закінчиться ця історія, складно сказати. Але сподіваємось, що повторне рішення буде справедливим.

Додамо, що в Чемпіонаті України 2013 р. «Соколи» посіли 3 місце у дивізіоні Б.

Від 11 жовтня 2013 р. №13

Protest-Sokoly

Виконкому ФБСУ

 АПЕЛЯЦІЯ

Чернівецька міська дитячо-юнацька спортивна організація «Мала Бейсбольна Ліга», яка є представником команди «Соколи» міста Чернівці в Чемпіонаті та Кубку України 2013 року, подає апеляцію на рішення СТК ФБСУ від 09.10.2013 року стосовно нашого протесту від 09.10.2013 року про порушення командою «Західний вогонь» Регламенту проведення змагань відкритих чемпіонатів та Кубків України з бейсболу та софтболу на 2013 рік пункт XIV «Переходи та до заявки гравців»,  а також Положення про статус бейсболіста (ки) України, порядок підписання контрактів, переходів гравців з однієї команди (клубу) в іншу пункт 10.

СТК ФБСУ зазначає в своєму рішенні, що Агапов Артем Васильович 12.11.1993 року народження дійсно є гравцем команди ТНУ-Тигри, але не був заграним за команду ТНУ-Тигри. Те що гравець не був заграним за команду не дає йому право переходу в іншу команду в любий термін, коли кому заманеться. Терміни переходів регулюються Регламентом проведення змагань відкритих чемпіонату та Кубку України з бейсболу на 2013 рік (пункт XIV) та Положенням про статус бейсболіста (ки) України, порядком підписання контрактів, переходів гравців з однієї команди (клубу) в іншу (пункт 10).

СТК ФБСУ посилається на документ «Положення про змагання на 2013 рік», якого просто не існує, є документ під назвою «Регламент  про проведення відкритого чемпіонату України з бейсболу на 2013 рік», який регулює проведення відкритого чемпіонату України з бейсболу на 2013 рік, а не Кубку України і, тим більше, переходи гравців з команди в команду.

Надалі СТК ФБСУ вказує на те, що при подачі заявки командою ТНУ-Тигри не була подана картка гравця на Агапова А., не зрозуміло яким чином це впливає на право переходу Агапова Артема з команди ТНУ-Тигри в команду Західний вогонь.  Агапов Артем багато років був гравцем команди ТНУ-Тигри і другий екземпляр картки гравця (ліцензії) повинен зберігатись в ФБСУ в стопці команди ТНУ-Тигри в офісі ФБСУ. Де зараз ця друга картка гравця на Агапова Артема знаходиться невідомо? Відсутність картки гравця забороняє участь в чемпіонатах та кубках України, але ніяк не дозволяє перехід з однієї команди в іншу, тим більше, в любий час.

Головним документом на участь в чемпіонатах і кубках України є заявка від команд учасниць, підписана лікарем, фізкультурним диспансером території звідки команда, спортивними комітетами чи управліннями (департаментами) обласних, міських республіканських, тренерами команд. Картка гравця (ліцензія) є документом, який надає право гравцю грати в змаганнях які проводить ФБСУ,  а також підтверджуючи паспортні дані, фото гравця, кваліфікацію спортсмена, дату реєстрації картки в ФБСУ, приналежність до того чи іншого клубу, команди в яких вказується рік змагань, назва клубу, прізвище тренерів, підпис керівника клубу (команди), печатка клубу, а також в картці гравця (ліцензії) вказуються дисциплінарні санкції яки могли бути застосовані до гравця. Картка гравця може і вилучатись у спортсмена уповноваженими особами ФБСУ.  Картка гравця не регулює терміни переходу гравця з однієї команди в іншу.

Просимо  розглянути нашу апеляцію на рішення СТК ФБСУ від 09.10.2013 року стосовно протесту Чернівецької міської дитячо-юнацької спортивної  організації «Мала Бейсбольна Ліга» від 09.10.2013 року стосовно порушення Регламенту проведення змагань відкритих чемпіонатів та Кубків України з бейсболу та софтболу на 2013 рік пункт XIV «Переходи та до заявки гравців»,  а також Положення про статус бейсболіста (ки) України, порядок підписання контрактів, переходів гравців з однієї команди (клубу) в іншу пункт 10 командою Західний вогонь. Призупинити стадію розіграшу ігор плей-офф  1/2 фіналу Кубка України між командами Західний вогонь – КНТУ-Єлісаветград до розгляду нашої апеляції Виконкомом ФБСУ, так як подальший розіграш Кубка України ставить під сумнів остаточні результати розіграшу Кубка України 2013 року.

 

Президент                                                                                         Р.В. Грінчук

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО (чвертьфінал Соколи – Західний вогонь)

5.10.13. Чвертьфінал Кубку України з бейсболу. Соколи Чернівці – Захід. Вогонь Рівне (SportBuk.com)

***

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.