Головачук: «Буковина» має дати бій «Дніпру» у Кубку України

2

В 1/16 фіналу Кубку України чернівецька «Буковина» 25.09.13 (попередня дата) зустрінеться на своєму полі проти грізного «Дніпра» (Дніпропетровськ).

Підтекст цього поєдинку змінився у зв’язку зі складним становищем чернівецької команди, яку покинули

Юрій Головачук
Юрій Головачук

спонсори і більша частина складу на чолі з наставником Вадимом Зайцем. Враховуючи ці особливості, поговорюють, що дніпропетровський клуб відрядить до Чернівців далеко не основний склад (напевно, точно завітає до рідного міста і зірковий Денис Олійник, якого в першій команді не виставляють останнім часом). А це, певною мірою, може відкрити якісь шанси для «пораненої» буковинської команди.

«Буковина», яку, нагадаємо, очолив колишній капітан і головний тренер Юрій Гій, до кінця трансферного періоду встигла дозаявити 12 вихованців місцевого футболу. Теоретично ще можуть бути дозаявлені вільні агенти. Але наскільки вони зможуть підсилити команду, – питання суперечливе.

На даний час «Буковина» тренується вже в оновленому складі (з тими футболістами, які є на місці) і готується до наступних матчів у І лізі.

Зрозуміло, що тепер у другому вітчизняному дивізіоні чернівчан будуть сприймати частіше, як таких собі «хлопчиків для биття». Хоча, можна не сумніватися, ці хлопчики будуть викладатися на всі сто у кожному поєдинку і, можливо, ще піднесуть сюрпризи.

Щодо 1/16 фіналу Кубку України, у вболівальників «Дніпра» зараз актуальне одне питання – чи матч у Чернівцях відбудеться (адже багато хто вважає, що наша команда таки «зникає»).

Ми розуміємо, що кубковий двобій має відбутися, оскільки «Буковина» таки продовжує свої виступи. А ось чи можна вважати цю зустріч з «Дніпром» простою «формальністю», розуміючи, що суперник набагато сильніший, – ми поцікавилися у колишнього нападаючого «Буковини» Миколи Головачука:

Коли команді з нижчого дивізіону в Кубку України попадається гранд, як правило, кажуть, що з жеребом пощастило. Будемо і ми так вважати – хоч подивимось «Дніпро» у Чернівцях. Якщо дніпропетровці привезуть молодих футболістів, то наша молода команда, вважаю, має дати бій «Дніпру». Шанс проявити себе у такому матчі може стати серйозним мотиватором для буковинців.

Як справи у сина Юрія, який повернувся в «Буковину» в такий непростий період, та ще й травмованим…

Після матчу аматорського Кубку України в Богородчанах Івано-Франківської області, де він не зміг дограти до кінця, Юра ще зіграв за «Маяк» домашню зустріч з «Новоселицею». Але рецидив старої травми дається взнаки, тож нині він лікується…

Кубок України (1/16 фіналу)

Буковина (Чернівці) — Дніпро (Дніпропетровськ)

Говерла (Ужгород) — Арсенал (Київ)

Славутич (Черкаси) — Таврія (Сімферополь)

Шахтар (Свердловськ) — Мир (Горностаївка)

ФК Олександрія — Металіст (Харків)

Нива (Тернопіль) — Украгроком (Головковка)

ФК Тернопіль — ФК Полтава

Авангард (Краматорськ) — Зоря (Луганськ)

Карпати (Львів) — ФК Севастополь

Динамо (Київ) — Металург (Донецьк)

Енергія (Миколаїв) — Чорноморець (Одеса)

Іллічівець (Маріуполь) — Шахтар (Донецьк)

Сталь (Дніпродзержинськ) — Металург (Запоріжжя)

Гірник (Кривий Ріг) — Десна (Чернігів)

ФК Миколаїв — Зірка (Кіровоград)

Ворскла (Полтава) — Волинь (Луцьк)

Базовий день проведення ігор — 25 вересня.

Leave A Reply

Your email address will not be published.