Фото: Перший день «Александров ралі 2013» (інтриги та несподіванки)

0

Найвдаліше стартовий змагальний день «Александров ралі 2013», який є етапом Кубку Європи, Чемпіонату України та Чемпіонату Росії, від’їхав Олександр Салюк, який випередив лідера загального заліку Валерія Горбаня.

Фото будуть додані.

Фото: Максим КОЗМЕНКО

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

17.08.13. Александров ралі на перевалі Шурдин (Макс Козменко, SportBuk.com)

***

 

Перший бойовий день Александров Ралі: перевал Шурдин, камені та інтриги

Субота стала першим повноцінним бойовим днем Александров Ралі, нагадаємо, що ця унікальна карпатська 130817-Alexandrov-raliгонка пройшла цього року в статусі IV етапу Чемпіонату України, VII етапу Чемпіонату Росії і XII етапу Кубка Європи з ралі. З раннього ранку до вечора учасники билися на першій «порції» бойової дистанції. Необхідно відзначити, що європейський формат ралі привніс нові правила і в його розклад – дистанція спецділянок збільшилась до 180 км. Так що за суботу гонщики подолали шість спецділянок і близько 135 км бойових кілометрів. Це буквально на кілька кілометрів менше традиційної дистанції етапу національних чемпіонатів Росії та України! А завтра спортсменів чекає ще один повноцінний бойовий день …

У програму суботнього дня увійшов легендарний перевал Шурдин – майже три десятки найскладніших кілометрів по гірських дорогах стали окрасою етапу і викликом для всіх учасників. А ще в комплекті з Шурдином в суботню програму було вкелючено ще дві непрості і швидкі спецділянки. Справлятися з цим навантаженням сьогодні доводилося і техніці, і екіпажам. До честі учасників, кількість сходів виявилася порівняно невеликою, так що глядачі змогли насолодитися боротьбою між лідерами пелотона у повному складі.

Трійку кращих гонщиків абсолютного заліку сьогодні склали Олександр Салюк (Ford Fiesta R5), який виграв всі спецділянки, крім одної – СУ2 він поступився Валерію Горбаню (MINI JCW RRC). На фініші сьогоднішньої секції Горбань став другим. Ну, а замкнув трійку найшвидших гонщиків гонки в суботу росіянин Геннадій Брославський (Mitsubishi Lancer). Нагадаємо, що Брославський на сьогоднішній день очолює російський чемпіонат, і стартував на карпатській трасі вперше. Тим вагомішою виглядає його результат. Втім, сам спортсмен поставився до проміжних підсумків спокійно: «Я чесно зізнаюся, що змагався сьогодні тільки з самим собою. Мої основні суперники, Тагіров Дмитро та Жигунов Андрій стартували за нами, так що я навіть не стежив за часом. Найпозитивніше враження сьогоднішнього дня? Не буду оригінальним – різноплановість траси та її ритму. А найприємніше, що завтра ще 50 кілометрів гонки! Чекаю з нетерпінням ».

Гаряча боротьба очікується і в класі 3, де кращим серед українців став Юрій Кочмар – сьогодні Юрій Кочмар бився за лідерство, і йому вдалося обійти всіх своїх суперників із співвітчизників і стати другим у категорії. На жаль, Антону Кузьменко та Віталію Пушкарю, швидким гонщикам цієї ж залікової категорії, наблизитися до топу турнірній таблиці завадили технічні проблеми. Тому завтра всі спробують відігратися, і ці спроби можуть принести багато цікавинок для вболівальників і глядачів.

Найшвидшим гонщиком моноприводних класів сьогодні став також гість нашого ралі, Євген Суховенко (Honda Civic Type R R3) – Євген претендує на дострокове чемпіонство у своєму класі в російському чемпіонаті, і від результатів Александров Ралі безпосередньо залежить доля його титулу. «Мені гарантовано потрібен результативний фініш, тому сьогодні ми вибирали акуратну тактику і, можливо, в деяких місцях ми могли б їхати швидше, але поки що проміжними результатами я задоволений». Зазначимо, що, незважаючи на стриману тактику, Суховенко вдалося випередити деяких учасників повнопривідних класів! Також відмінно склалася гонка і для Володимира Кондратенко, який на аналогічній машині займає наступну позицію в турнірній таблиці гонки.

Отже, завтра, в неділю, гонщики вийдуть на фінальний бій Александров Ралі, і розіграють очки в цій складній гонці сезону.

Прес-служба “Александров ралі”

(aleksandrov-rally.com)

***

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.