Мотокрос: Чоловічі пристрасті на юнацьких стартах Євро-2013 у Чернівцях

0

От і закінчився перший день на Великому фестивалі мотокросу 2013 року в Чернівцях! Змагання проходили на трасі Міжнародного спортивного центру «Суперкрос», кращій трасі на Україні, що має всі відповідні ліцензії міжнародних мотоциклетних федерацій світу і Європи (ФІМ та УЄМ).

Відгуділи мотори, відбулася перша боротьба, виявилися перші переможці. Все було цікаво, непередбачувано і13072021-WC-MX3-Chernivtsi-anons-sportbuk.com несподівано, і все це вже сказалося у кваліфікаційних гонках!

В рамках Чемпіонатів Європи з мотокросу  серед юнаків у класах ЕМХ-65 та ЕМХ-85 у  попередніх заявках було зазначено досить велику кількість учасників, але насправді заявилися лише ті, кому були дуже потрібні очки в загальний залік. У підсумку в класі ЕМХ-65 в боротьбу вступило 18 юних гонщиків з 5 країн (Україна, Росія, Молдова, Чехія та Естонія), а в класі ЕМХ-85 – 11 спортсменів також із 5 країн (Україна, Білорусь, Латвія, Словаччина та Польща).

Вільні та прекваліфікаційні тренування окреслили коло претендентів на поповнення очкового багажу, та все розставити по місцях змогли лише кваліфікаційні заїзди.

Серед гонщиків класу ЕМХ-65 у надзвичайно напруженій боротьбі переміг українець Микола Москалюк, а в тройку кращих попали також Святослав Проненко (Росія) і Даніель Штехлік з Чехії. Взагалі підсумки в цьому класі мотоциклів виглядають наступним чином:

 

  1. Микола Москалюк (Україна)/КТМ
  2. Святослав Проненко (Росія)/КТМ
  3. Даніель Штехлік (Чехія)/КТМ
  4. Радім Краус (Чехія)/КТМ
  5. Хенрі Весілінд (Естонія)/КТМ
  6. Ігор Кухарчук (Молдова)/КТМ
  7. Микола Тімуш (Молдова)/КТМ
  8. Даніїл Кесов (Росія)/КТМ
  9. Кіріл Воробйов (Росія)/КТМ
  10.  Данило Уточкін (Україна)/КТМ

 

Не менш цікавим видався й заїзд у класі ЕМХ-85. Із самого початку лідерство захопив польський спортсмен Домінік Ольшови і протримався на першій позиції майже половину гонки, та його опонент із Словаччини, Павел Репчак, виявився наполегливішим і саме він у підсумку відсвяткував перемогу в кваліфікаційному заїзді свого класу.

Гонщики класу ЕМХ-85 кваліфікувалися наступним чином:

 

  1. Павел Репчак (Словаччина)/КТМ
  2. Домінік Ольшови (Польща)/КТМ
  3. Карліс Калейс (Латвія)/КТМ
  4. Олександр Оніпченко (Україна)/Сузукі
  5. Олександр Штегура (Україна)/КТМ
  6. Владислав Фицик (Україна)/КТМ
  7. Максим Купина (Україна)/КТМ
  8. Віталій Махнов (Білорусь)/КТМ
  9. Кирило Свіщо (Україна)/Кавасакі
  10.  Олександр Чура (Україна)/Сузукі

 

На кваліфікаціях було цікаво, а в неділю, власне, під час самих гонок, які приноситимуть учасникам змагань дорогоцінні бали, буде набагато цікавіше! Тож чекаємо всіх шанувальників мотокросу 21 липня на чернівецькій трасі «Суперкрос», де розгорнуться основні події Великої Суперподії українського спорту 2013 року – спільних Чемпіонатів Світу та Європи!

 Дивитися пряму трансляцію:

Альберт Комарі

Мотокрос: Перші старти в Чернівцях – перші незабутні враження!

Leave A Reply

Your email address will not be published.