Ільїн і Ко виграли богатирський командний Кубок Центральної Європи 2013

1

У прем’єрному командному Кубку Центральної Європи з богатирського багатоборства, який гостював у Львові, українське тріо на чолі з найсильнішою людиною України чернівчанином Костянтином Ільїним випередило суперників з Польщі та Білорусі.

 

Україна виграла 4 з 6-ти вправ

Костянтин Ільїн присідає з авто. Фото: wz-lviv.ua
Костянтин Ільїн присідає з авто. Фото: wz-lviv.ua

У складі збірної України виступали Костянтин Ільїн (Чернівці), Сергій Романчук (Макіївка) та Сергій Топалов (Макіївка, у 2011 р. машиніст ГП «Макіїввугілля» виграв богатирські змагання серед шахтарів України).

Кубок Центральної Європи з богатирського багатоборства 2013 р. був присвячений пам’яті державного діяча Георгія Кірпи і відбувся на площі Двірцевій (поруч із залізничним вокзалом). Організатором змагань виступила Федерація найсильніших атлетів України та перетягування канату (ukrstrong.com).

Як зазначив лідер української збірної Костянтин Ільїн, попри те, що деякі команди з різних причин не доїхали на цей старт (у т.ч. через проблеми з документами), перемогти було непросто, адже дуже потужним складом виступали поляки: «Нещодавно поляки вибороли перших три місця на європейських змаганнях, і саме ці троє атлетів і захищали честь Польщі у Львові. У нас в команді був дебютант змагань міжнародного рівня Сергій Топалом з Донеччини. З Сергієм Романчуком ми були срібними призерами парного Євро-2010. На командному Кубку у Львові нам вдалося виграти 4 з 6-ти вправ, а поляки були кращими у двох. Ми виграли, звісно, дамбл, присідання, колоду (хоча поляки мали бути сильнішими у цій справі, але треба було ще добре спрацьовувати командою, а вони якось змійкою піднімали, ми за 20 секунд штовхнули 5 разів і виграли), а також показали кращий результат, коли тягнули пожежний автомобіль утрьох».

Трійку призерів замкнули білоруси.

За крок до п’єдесталу зупинилися словаки, за яки виступав і закарпатець Іван Григоровський.

Атлети змагались в двох естафетах (перший і заключний вид), тягнули 27-тонну пожежну машину (на 20 м), піднімали 300-кілограмову колоду, гантелю (90 кг, дамбл), присідали з автомобілем «Пежо» на плечах (340 кг).

Між вправами публіку тішили танцами і акробатичними трюками представники Театру спорту Львівського державного університету фізичної культури.

У Китаї Ільїна «викреслили закулісно»

Перед львівським командним Кубком Центральної Європи Костянтин Ільїн виступав на представницьких змаганнях в Китаї. Формат змагань там був доволі незвичним. Двоє капітанів розібрали (по черзі) 32 учасників на дві команди. Чернівчанина вибрав литовець Жидрунас Савіцкас (найсильніший стронгмен світу). Команда Савіцкаса і Ільїна виграла цей 4-денний перший етап, по ходу якого слабші богатирі вибували з боротьби.

Заключного п’ятого дня були індивідуальні змагання, в яких брали участь 7 представників переможців та 5 – команди, яка програла. Як не дивно, Ільїна, який був кожного дня серед кращих, на індивідуальний турнір… не залишили.

«Чому? Я сам хотів би знати це, – дивується в коментарі SportBuk.com Костянтин Ільїн. – Прикро, бо в особистих змаганнях розігрувались основні призові. Там виступали, приміром, атлети, які в командній боротьбі взагалі не брали участь, або виконували лише одну з трьох вправ в день, бо просто слабші. Я пробував з’ясувати, в чому річ, але… Якось так вийшло, що Жидрунас нашій команді сказав, що «відсіяти» мене вирішив Марсел (президент богатирської Ліги чемпіонів), а Марселю – що це рішення команди… «Поїзд вже пішов», треба забути і готуватися до наступних стартів!».

Особисті змагання виграв Жидрунас Савіцкас.

Leave A Reply

Your email address will not be published.