Боротьба: Ящук – п’ята на Євро-2013, Одинак і Кречун – на Чемпіонаті України

0

З «дерев’яними» медалями повернулися буковинці з молодіжного Чемпіонату Європи та дорослого Чемпіонату України з вільної боротьби 2013 р.

130703-Euro-yuniory-Yaschuk-Poland-copy-sportbuk.com

Єдина буковинка на молодіжному Чемпіонаті Європи 2013 р. (Скоп’є, Македонія) Богдана Ящук, яка має в активі «бронзу» кадетьского Євро-2010, у ваговій категорії до 44 кг виграла у Веронікі-Елізабети Сікора (Польща), у півфіналі поступилась спортсменці з Молдови з буковинським прізвищем Емілії Будяну, яка стала срібною призеркою, а у матчі за «бронзу» вихованка тренера обласною ДЮСШ Сергія Одинака програла Емір Демірхан (Туреччина). Чемпіонкою у цій вазі стала Міглена Селішка (Болгарія).

Тим часом, в Одесі розіграли нагороди дорослого Чемпіонату України. Тут буковинці теж боролися за медалі, але зупинилися за крок до п’єдесталу пошани.

У ваговій категорії 74 кг (31 учасник) чернівчанин Сергій Одинак-молодший, який тренується у Львові, здолав Євгена Онищенка (Київ) та Євгена Тютюнникова (Одеса), потім програв майбутньому срібному призеру Рустаму Дудаєву (Одеса). У втішній сітці вихованець Сергія Одинака-старшого переміг Сергія Драмарецького (Київ), а у «бронзовій» сутичці програв Андрію Нагорному (Київ). У цій же вазі минулорічний бронзовий призер кадетського Чемпіонату Європи Денис Пенюк (тренер – Олексій Безродний), який представляє Київську область, посів 22 місце.

У ваговій категорії 120 кг (15 учасників) Сергій Кречун з Кельменців (тренер – Василь Озорович), який виступає за Хмельниччину, переміг Тимура Сідікова (Дніпропетровськ), програв майбутньому чемпіону Алену Засєєву (Харків), а в матчі за «бронзу» поступився Валерію Шелковіну (Харків).

Leave A Reply

Your email address will not be published.