Наталія Лупу: В Осло я налаштовувалась, передусім, на хороший результат

0

Одна з трьох українських призерок етапу «Діамантової ліги 2013» в Осло буковинка Наталія Лупу зізналась, що в Норвегії націлювалась, передусім, на хороший результат.

 

На етапі «Діамантової ліги 2013» в Осло Наталія Лупу (04.11.1987, СК «Гешко», ШВСМ, тренери – Анатолій Якимчук, Володимир Степанов, офіційний партнер – готель «Буковина»), нагадаємо, виборола друге місце на дистанції 800 м, пропустивши на останніх метрах дистанції вперед росіянку Єкатерину Поістогову. Новоселицька чернівчанка показала свій кращий результат в сезоні (1.59,59), який у світі на даний час є десятим. У світовому рейтингу на 800-метрівці попереду – Франческа Ньонсаба з Бурунді (лідер – 1.56,72), а також по три американки і росіянки, кенійка і шведка.

З Наталкою ми, вже традиційно, поспілкувалися «у декілька порцій» (у т.ч. через інтернет), починаючи з її приїзду в Осло після виступу на IAAF World Challenge Meetings в Рабаті (Марокко), де вона фінішувала четвертою з результатом 2.01.54.

 

«Хворим виступом» в Марокко задоволена

Наталко, кажуть, до Марокко ви полетіли не в найкращих фізичних кондиціях, не відійшовши ще після проблем зі здоров’ям, з якими були другою на Командному Чемпіонаті України в Ялті?..

Від цих журналістів нічого не приховаєш (сміється – авт.). Так, стан був не з найкращих. Тренер Анатолій Якимчук навіть радив пропустити старт в Марокко. Але я вирішила спробувати, як воно буде бігтися в такому хворобливому стані – не завжди ж все складається дуже добре, то, може, треба перевіряти себе в різних обставинах. Напевно, будете питати, чи я задоволена виступом в Рабаті? Звісно, у призовій трійці фінішувати приємніше. Але, загалом, я залишилась задоволена своїм «хворим виступом» (сміється – авт.).

Зараз пізненько, а ви ще в соціальній мережі…

По-перше, врахуйте, що в Осло на годину менше, ніж в Україні, а порівняно з марокканським часом – ще мінус година, то вже маємо наш «дитячий час» (сміється – авт.). А щодо соціальної мережі – тут я спілкуюсь з чоловіком Сергієм (Копанайко, чемпіон України з бігу на 110 м з/б – авт.), бо ж так простіше і дешевше.

Як вам норвезька погода після марокканської?

Нічого особливого. Правда, тут ввечері доволі прохолодно. Ми з Олесею (Повх – авт.) трохи «замерзаємо» в готелі. І поїсти не проти були б (сміється – авт.).

А хіба вас там не харчують?

Сьогодні не годували – сказали, що запізнилися ми. Але нічого, нам це все має піти на користь. Зате виспимось (сміється – авт.)

 

Будемо вважати, що Поістогова «наекономила» на фініш більше сил

Зате після вечірнього «срібного» виступу на етапі «Діамантової ліги» ми спілкувалися вже паралельно з «нічною вечерею».

У нас сьогодні вечеря з 22:00 до 1:00 ночі. Ми з Ольгою (Саладуха – авт.) якраз встигли перед закриттям. Повечеряємо і підемо збиратися на літак…

Так ви ніби жили в кімнаті з Олесею Повх…

А тепер з Ольгою. Помінялися. Леся переселилась до Марії Рємєнь. У них там «спринтерська кімната» (сміється – авт.).

А у вас – «срібна кімната»…

(сміється – авт.) Ми би були не проти «золотої», але й так добре.

Підвели останні метри дистанції…

Просто Поістогова взяла більший розбіг і встигла краще «розігнатись», вона ж з п’ятої позиції вибігла (сміється – авт.). Десь і несподіваною виявилась її «постріл» на останніх метрах. Хоча я з подібним вже стикалась: приміром, у 2006 р. на юніорському Чемпіонаті світу в Пекіні у мене в клітках «вкрали» бронзову нагороду. Тож я добре знаю, що бігти треба до останнього сантиметру дистанції. Будемо вважати, що Поістогова «наекономила» на фініш більше сил.

Перельоти, зміна часових поясів, погоди, плюс проблеми зі здоров’ям – це все ніби не на користь хорошим результатам. А ви показали кращий час в сезоні…

В Осло я націлювалась, передусім, на хороший результат. Мені він потрібний був, і все решта мене не цікавило – дощ, вітер, сніг, мороз (сміється – авт.). У мене перед очима був лише результат… Все, ми побігли збиратися, а то ще на літак запізнимось…

 

Розслаблятися ще рано…

Уже після прибуття до Києва ми вийшли з Наталкою на «фінішну пряму» з цим міні-інтерв’ю.

Отож, результат ви показали високий, тепер можна готуватися до московського Чемпіонату світу?

До Чемпіонату світу, звісно, треба готуватися! Але є ще Чемпіонат України.

А вас хіба не звільнили від участі у національному відборі? Все-таки чинна срібна призерка Чемпіонату світу і чемпіонка Європи в приміщенні, тепер ось в літньому сезоні маєте кращий серед українок результат…

Ну, взагалі-то це питання ще відкрите. У нас же багато дівчат мають високі результати на 800-метрівці. Моя справа – тренуватися, готуватися до відповідальних стартів. А тренери (збірної і особистий) вже вирішуватимуть, де і коли треба буде стартувати. Пару днів побігаю в полегшеному режимі, а потім знову, майже як сказав класик, «пахати, пахати і ще раз пахати» (сміється – авт.).

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com

***

Відео: Наталія Лупу на етапі «Діамантової ліги 2013» в Осло

***

Відео: Наталія Лупу на IAAF World Challenge Meetings 2013 у Марокко

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.