Футбол: «Університет» здобув чергові нагороди і готується до студентського Євро

0

На переможній ноті завершив Чемпіонат України з футболу серед студентів ВНЗ ІІІ-ІV р.а. Чернівецький національний університет, який у заключному турі впевнено переграв вдома нового чемпіона «Буревісник» (Кременець).

У звітному поєдинку, який відбувся на стадіоні «Мальва» (22.05.13) реально вирішувалась доля бронзових нагород, оскільки «Буревісник» після домашньої нічиєї з ФК «Тернопіль-Педколедж» забезпечив собі достроково чемпіонство, а тернополяни забронювали за собою друге місце. А ось чернівецький «Університет» та «Легпром» (Київ) заочно змагались за останню вакансію на п’єдесталі пошани.

Для чернівецьких студентів матч проти «Буревісника» був принциповим і з огляду на болючу поразку 0:3 у першому колі на виїзді. І реванш вдався – підопічні Миколи Осадця та Ігоря Калити здолали новоспечених чемпіонів з рахунком 4:1. У чернівчан відзначилися Іван Гнат, Тарас Сивка, Андрій Королянчук та Геннадій Куляк.

Отож, наш «Університет», який торік виграв і Чемпіонат України серед вузів, і Студентські ігри України, тепер записав до свого активу «бронзу» студентського чемпіонату. Від першого місця команда ЧНУ відстала на 2 очки, а від другого – на одне. Як тут не згадати ті декілька матчів, в яких «Університет» випускав з рук перемогу… Проте бронзові медалі – це, безумовно, теж успіх і ще одне підтвердження того, що чернівецькі студенти посідають стабільне місце серед кращих студентських команд України.

Приємно нагадати, що цього року збірна Чернівецького національного університету має дебютувати на Чемпіонаті Європи серед студентських команд, який відбудеться наприкінці червня в Іспанії.

Днями «Університет» вирушає до Івано-Франківська на зональні змагання Всеукраїнської Універсіади. А потім сконцентрується на підготовці до студентського Євро, на яке мають виїхати 20 червня.

Усі результати та турнірну таблицю можна подивитися тут:

***

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leave A Reply

Your email address will not be published.