Футбол: Олійник приклався до розгрому «Іллічівця» (Буковинці в інших командах, відео)

0

Двоє буковинців минулого футбольного уїк-енду відзначилися забитими м’ячами у складі інших команд.

130526-Dnipro-Illichivets-Oliynyk-1

Прем’єр-ліга України

Денис Олійник («Дніпро»). Команда нашого земляка «Дніпро» 26.05.13 проводила останній матч сезону, в гості до дніпрян приїхав маріупольський «Іллічівець».  Денис Олійник з’явився на полі на 60 хвилині, замінивши Євгена Селезньова. Матч виявився багатим на забиті м’ячі. Приємно що «жирну» крапку в розгромі «Іллічівця» поставив саме Олійник. Свій гол Денис забив вже в компенсований арбітром час, автором гольової передачі став бразилець Матеус, який віддав чудову передачу на Олійника, наш земляк ввійшов в карний майданчик гостей та потужним ударом пробив Рустама Худжамова. Це другий гол Дениса в сезоні. Підсумковий рахунок матчу – 7:0 на користь «Дніпра» (це повторення клубного рекорду найкрупнішої перемоги).

«Дніпро» фінішував на 4 позиції, яка дозволяє грати в наступному сезоні в Лізі Європи.

ПЕРЕГЛЯНУТИ гол Олійника

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ огляд матчу

***

Ігор Чайковський («Зоря»). Луганська «Зоря», яка також грала свій останній поєдинок в нинішній першості, приймала сімферопольську «Таврію». Ігор Чайковський зіграв цілий матч за луганчан, а «Зоря» святкувала перемогу 3:0.

Луганська «Зоря» фінішувала на 10 позиції, маючи 37 очок.

Вища ліга Білорусі

Руслан Гунчак («Нафтан»). Буковинець стабільно виходить в старті новополоцького «Нафтана». Ось і на гру 10 туру чемпіонату Білорусі Гунчак вийшов з перших хвилин, і відіграв повний поєдинок. Приємно, що команді нашого земляка, нарешті, вдалось здобути першу перемогу в чемпіонаті – «Нафтан» на виїзді обіграв «Дніпро» з міста Могильов. Рахунок матчу 1:2 на користь «Нафтана».

Ця перемога поки що не дозволила «Нафтану» залишити нижню частину турнірної таблиці. Команда Гунчака йде на  11 позиції, маючи в активі 8 пунктів.

 

Чемпіонат Узбекистану (вищий дивізіон)

Андрій Мельничук («Динамо» Самарканд). В 9 турі вищої ліги Узбекистану, команда Андрія Мельничука грала на виїзді проти ФК «Согдіана». В драматичному поєдинку «Динамо» поступилось з рахунком 4:3. Що стосується Андрія, то він відіграв повний поєдинок.

«Динамо» перебуває в зоні вильоту, а саме на 13 позиції. Після 9 турів «Динамо» має всього 6 очок.

 

І ліга України

Василь Палагнюк («Кримтеплиця»). Наш земляк вийшов у стартовому складі в матчі проти ФК «Одеса». Василь провів повний поєдинок  і саме його результативний удар приніс один заліковий пункт кримчанам (1:1).  Перед тим, як забити, Палагнюк не реалізував пенальті, але зміг виправитись і таки добив «круглого» в сітку.

Тепличники продовжують посідати 14 сходинку, маючи в активі 35 очок.

Роман Степанков («Арсенал» Біла Церква). Роман вийшов у стартовому складі «канонірів» на домашню гру проти охтирського «Нафтовика». В першому таймі мав хорошу нагоду відзначитись, але кіпер охтирчан Вовальчук зіграв надійно. А на другий тайм Степанков не вийшов – його замінив Запорожець, на той час рахунок був 0:0. Друга половина зустрічі була, безперечно, цікавішо, ніж перша: нечисленні глядачі побачити справжню гольову феєрію у виконанні «Нафтовика». Підсумкок гри – розгромна поразка господарів 1:5.

«Арсенал» міцно осів на «дні» турнірної таблиці і, враховуючи що залишились два матчі з надскладними суперниками, особливо це стосується «Миколаєва», який вдома грає дуже впевнено, команда з Київської області цілком можливо і залишиться на «дні», так і не обійшовши київську «Оболонь». Остання позиція і 20 пунктів в «канонірів».

Руслан Івашко («Полтава»). Розгромно програла команда ще одного буковинця в першій лізі ФК «Полтава». Після важкої домашньої перемоги над «Олександрією» полтавчани склали зброю перед  «Олімпіком». Руслан провів всі 90 хвилин матчу, але забитим м’ячем не відзначився. ФК «Полтава» програла 3:0.

Після поразки полтавчани опустились на 1 сходинку вниз і перебувають зараз на 13 місці з 42 пунктами. А обійшов їх саме донецький «Олімпік» в якого на один пункт більше.

 

ІІ ліга України

Олександр Лакуста («Нива» Тернопіль). Тернопільська «Нива» протидіяла прямому конкуренту в боротьбі за друге місце – черкаському «Славутичу». Матч закінчився нічиєю 1:1. Лакуста на 82 хвилині замінив Василя Товкацького. Олександру влучного пострілу завдати не вдалось.

«Нива» йде другою, зберігаючи відрив в 5 пунктів від черкаського «Славутича». В активі тернопільської команди 54 пункти.

 

Денис БОЙЧУК, SportBuk.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.