Фото: Визначився останній півфіналіст І Буковинської чоловічої волейбольної ліги

0

У середу, 1.05.13, в смт. Глибока відбувся міні-турнір за участю других команд групового етапу І Буковинської чоловічої волейбольної ліги, які визначили володаря останньої путівки до півфіналу.

Матчі відбулися у спортзалі місцевої ДЮСШ, який є новим, світлим, приємним, але трішки тіснуватим. Остання особливість, схоже, найбільше вплинула на команду ЧТЕІ КНТЕУ, яка частенько подавала в аут, приймала «в стелю» і т.п. У першому поєдинку підопічні Сергія Гринька зійшлися з глибочанами, які були серед фаворитів, тим більше, в рідних стінах. Проте студенти теж виглядали пристойно на майданчику. Принаймні, у першій партії йшли з господарями «очко в очко», а другу взагалі впевнено виграли. Але на більше їх не вистачило – 1:3. З невеличкою перервою представники ЧТЕІ КНТЕУ зіграли з вижницьким «Колосом», у якого не змогли взяти жодної партії. Хоча вести в рахунку по ходу вдавалось.

Отож, доля єдиної путівки до півфіналу вирішилась у «колосівському дербі». Слід зазначити, що вижничани декількома днями раніше сенсаційно вибили з боротьби чиних чемпіонів області серед «колосівських» команд (Недобоївці Хотинського району). Причому тоді «гірські» волейболісти першу партію програли. Тож поразка у першій партії в Глибоці теж, мабуть, не була для них особливо «трагічною». А ось коли вони поступилися і в другій партії, здалося, що господарі майданчику вже не випустять з рук перемогу. Але, напевно, і самі глибочани зарано повірили, що справу вже зроблено. Як кажуть, «спіймавши розслабуху», вони програли дві партії і довели справу до тай-брейку. У вирішальній (короткій) партії першими повели гості – 0:2. Враховуючи емоційний підйом, який після виграних двох партій відчували вижничани, можна було подумати, що глибоцькі надії на фінал вже тануть на очах. Але під час третього розіграшу місцеві «витягнули» ногою складний м’яч і виграли важливе з психологічної точки зору очко. І після цього пішли у відрив – 6:2! Що ще треба для того, щоби довести справу до переможного фінішу?.. Але вся боротьба була ще попереду. Вижничани наздогнали суперників – 7:7. Глибока знову виривається вперед – 13:10! До омріяної перемоги залишалося два кроки. Але… знову нічия – 13:13. Глибочани виграють наступне очко і отримують матч-бол. Але не реалізовують його. І, зрештою, попри над зусилля і феєричну гру лідера команди Олександра Омарова (він же був і кращим гравцем чемпіонату області з футболу), «на більше-менше» програють 17:19!

У фінальній четвірці разом з вижничанами гратимуть сильні команди з Динівців та Строїнців Новоселицького району, а також збірна Чернівецького національного університету. Півфінальні матчі заплановані на 11 травня у Новоселиці. Якщо за Вижницю, як прогнозують, зіграє і Олег Гавалешко, то у вирішальних матчах І Буковинської чоловічої волейбольної ліги можна буде побачити чи не цілий склад колишніх гравців чернівецького «Будівельника».

Нагадаємо, що звітні змагання організовані обласним центром «Спорт для всіх» з ініціативи викладача ЧНУ Івана Васкана.

«Пулька» за четверту путівку до півфіналу.

«Колос» (Глибока) – ЧТЕІ КНТЕУ – 3:1 (25:23, 19:25, 25:22, 25:21)

«Колос» (Вижниця) – ЧТЕІ КНТЕУ – 3:0 (25:21, 25:20, 25:18)

«Колос» (Глибока) – «Колос» (Вижниця) – 2:3 (25:20, 26:24, 19:25, 20:25, 17:19)

 

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

1.05.13. Буковинська волейбольна ліга. “Пулька” у Глибоці (SportBuk.com)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.