25 травня у Чернівцях «побудують» найбільший в Україні «живий» велосипед

0

У суботу, 25.05.13, у рамках традиційного «Велодня» чернівчани спробують увійти до Книги рекордів України, утворивши найбільший «живий» велосипед.

З ініціативою щодо встановлення названого рекорду виступила одна з головних організаторів «Велодня» у 130526-Velodenj-copyЧернівцях Тетяна Лебухорська (ЧОГО «БАРР»). Її ініціативу підтримали співорганізатори заходу – обласний центр «Спорт для всіх» та обласна федерація велоспорту.

Очікується, що «живий» велосипед після фінішу велопробігу вулицями Чернівців на стоянці перед ТРЦ «DEPO’t» по вул. Головній утворять орієнтовно 250-300 людей (у 2012 р. у «Велодні» у Чернівцях взяли участь понад 300 велолюбителів).

Учасники велопробігу (і, відповідно, потенційні учасники рекордної акції) зберуться на Соборній площі у суботу, 25.05.13, о 9:30. До 10:00 триватиме обов’язкова реєстрація учасників «Велодня» та інструктаж з техніки безпеки. Далі колона велосипедистів стартує з Соборної площі за маршрутом: Соборна пл. – вул. Червоноармійська просп. Незалежності – вул. Головна – вул. Комарова – вул. Воробкевича – вул. Південно-Кільцева – вул. Головна – паркінг ТРЦ «DEPO’t».

Після фінішу учасники утворять на стоянці перед ТРЦ «DEPO’t» найбільший «живий» велосипед, що й має увійти до Книги рекордів України.

Фіксувати рекорд буде експертна комісія на чолі з представниками Книги рекордів України та президентом Книги рекордів Буковини – чемпіоном світу з бігу на 100 км Сергієм Яненком.

Представників медіа, які бажають зафіксувати рекорд з оглядового майданчика на даху ТРЦ «DEPO’t», просимо попередньо зареєструватись у координаторки «Велодня» Тетяни Лебухорської (тел. 050 132 03 62, tetiana.lebukhorska@bard.cv.ua).

Довідково. Масові велопробіги в містах України відбуваються щороку з 2004-го, а в Чернівцях – з 2010 року. Акція не є політичною і є проявом доброї волі велосипедистів України.

Більше інформації про історію Велодня та всеукраїнські заходи Ви можете знайти на сайті www.veloden.org.ua, а всі деталі чернівецького Велодня — на www.bikeday.cv.ua.

Фото: «Велодень-2012» у Чернівцях

***

Відео: Велодень-2012 у Чернівцях

***

Найбільший живий велосипед, рекордна акція велоспорт, рекорд велосипед, рекордний велосипед, найбільший велосипед, рекорд найбільший велосипед, Велодень, Велодень Чернівці, Велодень Буковина, День без авто, День без авто Чернівці, Європейський тиждень мобільності, Європейський тиждень мобільності Чернівці, Велодень Чернівці, Велодень, велодоріжки, велодоріжка, велодоріжки Чернівці, велодоріжка Чернівці, велоспорт Буковини, велоспорт Чернівці, Буковинський спортивний портал sportbuk.com, буковинський спорт Мазурашу, спорт Чернівці Мазурашу, буковинський спорт sportbuk.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.