Ілля Осачук (більярд)

1

Тренер з більярду, президент Чернівецького обласної федерації спортивного більярду (з листопада 2012 р.).

 

Найтитулованіший вихованець – Ярослав Тарновецький (чемпіон світу, неодноразовий призер європейських та світових змагань).

Ілля Осачук народився 10.09.1971 у Чернівцях. Навчався у СШ №36. З 7 класу переїхав до Львова і продовжив там навчання.

Уперше випробував себе у більярді у 7 років у парку ім. Т. Шевченка. Потім грав у більярдній Будинку офіцерів з провідними чернівецькими майстрами (Алік Любимов та інші) і, таким чином, навчався у них і удосконалював свою майстерність.

Після закінчення школи декілька років по роботі жив у Росії та Білорусі. У цей період пізнав московську, пітерську і білоруську. У Санкт-Петербурзі, зокрема, грав з відомим більярдистом Султановим. Потім повернувся до Чернівців. Працював у різних сферах, але попутно завжди грав у більярд. «З головою» в улюбленій грі опинився вже під час роботи у більярдній нічного клубу «Сова». На місці «Сови» пізніше з’явився клуб «Метро», де Ілля Осачук провів один з перших повноцінних турнірів з більярду (за підтримки «Приватбанку»).

Тренував також у готелі «Турист». Якраз в той період Василь Тарновецький привів до тренера Іллі Осачука свого сина Ярослава, який через травму змушений був залишити футбольну секцію. Потім Ярослав Тарновецький тренувався і в клубі «Платінум», де працював Ілля Осачук.

З 2011 р. Ілля Осачук тренує у більярдному клубі Центру розваг «Панорама-Чернівці» (вул.. Хотинська, 43). З листопада 2012 р. – голова Чернівецького обласного осередку Федерації спортивного більярду України.

Одружений. Дружина Юлія – перукар (салон «Орхідея»). Виховують двох дітей (донька Дар’я 2005 р.н. і син Давид 2008 р.н.).

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.