Стрільба з лука: Чернівецькі олімпійки «перестрілялися» у Новій Каховці

0

Чотири нагороди вибороли чернівецькі лучники на Кубку України, який завершився 7.10.12 у Новій Каховці Херсонської області.

 

Найвдаліше виступила учасниця І Юнацької Олімпіади-2010 та Олімпіади-2012 Лідія Січенікова (03.02.93,

Лідія Січенікова і Тетяна Дорохова

ШВСМ, «Спартак», «Динамо», СК «Гешко», тренер – Олег Осипенко, офіційний партнер – ДК «Полюс»). В особистих змаганнях вихованка Олега Осипенка здобула «бронзу». У чвертьфіналі юна чернівчанка лише в перестрілці здолала іншу буковинську учасницю Олімпіади-2012 Тетяну Дорохову (Лідія вела 5:3, але Тетяна зуміла зрівняти рахунок, а перестрілка принесла успіх першій – 10:8), у півфіналі Січенікова поступилась майбутній переможниці Катерині Яворській з Львівської області (програвала 0:4, зрівняла 4:4, а в останній серії програла одне очко), а в «бронзовому» двобої не залишила жодних шансів на успіх харків’янці Катерині Бережній – 6:2. Срібною призеркою стала Ніна Мильченко (Харківська).

1. Катерина Яворська (Львівська)

2. Ніна Мильченко (Харківська)

3. Лідія Січенікова (Чернівецька)

4. Катерина Бережна (Харківська)

5. Тетяна Дорохова (Чернівецька)…

9. Ірина Семенова (Чернівецька)

У міксі Лідія Січенікова разом з Ігорем Омельченком дійшли до фіналу, де поступилися львівському тандему Катерина Палеха (до слова, теж учасниця Ігор-2012) і Євген Марченко. Зате в командному виді програми буковинське тріо (Лідія Січенікова, Тетяна Дорохова та Ірина Семенова) виявилось найсильнішим, перестрілявши у фіналі львів’янок.

Серед чоловіків в особистому заліку кращий результат показав Ігор Омельченко (06.10.94, «Динамо»), який у кваліфікації посів 4 місце (1301 очко, норматив МСМК – 1320), а в олімпійському раунді розташувався на 9 позиції. Командою чернівчани Ігор Омельченко, Максим Тараненко та Андрій Дорохов вибороли «бронзу». У півфіналі наші земляки поступилися харків’янам, серед яких був і олімпійський чемпіон Пекіна-2008 Віктор Рубан. Останній дуже «оригінально» потрапив до команди. Річ у тім, що у Віктора дружина родом з Нової Каховки, і в дні змагань вони святкували п’ятиріччя подружнього життя. Чемпіон Олімпіади-2008 у кваліфікації стрільнув лише одну дистанцію (набрав 324 очки) і, таким чином, отримав право стріляти в команді. Потім пішов святкувати з місцевими родичами подружній ювілей, після чого приєднався до команди і допоміг їй пробитися до фіналу.

Leave A Reply

Your email address will not be published.