Відео: Перше чоловіче «золото» України, плюс ще три медалі

0

Чотири медалі приніс Україні на Олімпійських іграх 2012 року в Лондоні перший день нового тижня.

Фактично їх було дві. Але ще дві гарантували собі боксери, які пробилися до півфіналу.

Найприємнішою для нас подією 6.08.12 стала перемога важкоатлета Олексія Торохтія з м. Зугрес Донецької області у категорії до 105 кг. У заключному підході Олексій Торохтій підняв 227 кг і з сумою 412 кг став олімпійським чемпіоном. Друге місце посів Наваб Насіршелал (Іран) – 411 кг, третє – Бартоломей Бонка (Польща) – 410 кг.

 

Олексій Торохтій (важка атлетика)

Відео УТ-1

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО

***

Перша «чоловіча» медаль України

А першу «чоловічу» нагороду для України у Лондоні виборов гімнаст Ігор Радивілов, який з результатом 16.316 балів замкнув призову трійку в опорному стрибку. Переможцем став кореєць Хак Сон Янг – 16.533, бронзовим – Денис Аблязін (Росія) – 16.316.

Ігор Радивілов (спортивна гімнастика)

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО

***

Бронзові стрибки Радівілова

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО

***

Олександр Усик – призер боксерського турніру

Тепер про «неминучі» медалі. Кримський боксер Олександр Усик у категорії до 91 кг переміг сильного представника Росії Артура Бетербієва і здобув путівку до півфіналу, а отже гарантував собі мінімум «бронзу».

Бій Усика у чвертьфіналі

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО

***

Емоції Усика

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО

***

Ломаченко теж гарантував собі медаль

Кращий боксер Олімпіади-2012 р. Василь Ломаченко з Білгород-Дністровського Одеської області забезпечив собі медаль і в Лондоні, де він виступає у важчій категорії – до 60 кг. У чвертьфіналі вихованець і син Анатолія Ломаченка переміг пуерториканця Фелікса Вердехо Санчеса – 14:9. Бій виявився не таким легким для Ломаченка, як, напевно, багато хто очікував. У півфіналі Василь 10.08.12 зустрінеться з Яснієром Толедо (Куба), якого переміг у фіналі Чемпіонату світу-2011 з рахунком 17:12.

Василь Ломаченко – у півфіналі

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО

***

Україна на 17 місці

Отже, з 3 золотими і 6 бронзовими нагородами Україна станом на 6.08.12 посідає у загальному заліку 17 місце. Попереду йдуть Китай (31, 19, 14), США (29, 15, 19) та Великобританія (18, 11, 11).

Рекорд України у марафоні

І ще про одну визначну подію, яка сталася минулого змагального дня (7.08.12) у жіночому марафоні. Лідер нашої збірної Тетяну Філонюк х Хмельниччини, на жаль, травмувалась ще на початку дистанції (ї з траси винесли на руках британські військові). Натомість Тетяна Гамера-Шмирко з Київщини фінішувала на високій 5-ій позиції, встановивши новий рекорд України – 2:24.32. Загалом, в олімпійському марафоні стартували 118 спортсменок.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.