Олімпіада-2012: Чернівчанка Мунтяну представляла в Лондоні Канаду (фото, відео)

0

Рекордне представництво Буковини на Олімпійських іграх 2012 р. не обмежилось чотирма чернівчанами в олімпійській збірній України та новодністровським веслувальником, який здобув «золото» для Росії.

 

Нагадаємо, на Іграх-2012 Чернівецьку область представляли бігуни Микола Лабовський та Наталія Лупу і лучниці Тетяна Дорохова та Лідія Січенікова. А вихованець ново дністровських тренерів з веслування на байдарках і каное Олени і Сергія Осипенко – Олександр Дяченко, якого в Україні «не помічали», став олімпійським чемпіоном у складі російської байдарки-двійки на дистанції 200 м.

У буковинському олімпійському контексті ми згадували і Сергія Кучеряну, який має герцаївські коріння, а виступав у Лондоні за Росію у стрибках з жердиною.

Але це ще не повний список олімпійців-2012, чиї долі пов’язані з Буковиною. У складі збірної Канади з художньої гімнастики у групових вправах виступала екс-чернівчанка Анастасія Мунтяну (13.10.1994). До фінальної вісімки Мунтяну і Ко не пробилися. Але 11 місце серед 12-ти команд, які кваліфікувалися на Ігри-2012, – теж цілком пристойний результат для Канади, яка змагалася у цій номінації на Олімпіади вперше після дебюту в 1996 р. в Атланті.

У Чернівцях Анастасія Мунтяну тренувалась в обласній ДЮСШ у Джульєтти Чорної (Струц) та Людмили Бутковської. За словами Людмили Леопольдівни, Анастасія вирушила з сім’єю до Канади приблизно три роки тому: «Коли Настю включили до збірної в групових вправах, вона радилась зі мною, що робити, бо ж є і індивідуальні номінації. Я порадив погоджуватися на групові вправи, адже в особистих номінаціях ще складніше пробитися на Олімпіаду. Звісно, нам дуже приємно, що вихованка нашої спорт школи виступила в Лондоні!»

Зазначимо, що Анастасія Мунтяну має в активі індивідуальну «бронзу» Чемпіонату Канади-2012 та вдалий виступ на Панамериканських іграх-2011 (два «срібла» і «бронза»).

Живе вона нині в Торонто.

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

Анастасія Мунтяну – чернівецька легіонерка у складі збірної Канади на Олімпіаді-2012 (SportBuk.com)

***

Final Deriugina Cup 2012

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО

***

World Cup Kiev 2012

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.