Фото: Турнір зі стрітболу до Дня Незалежності 2012

0

Традиційні змагання зі стрітболу, присвячені Дню Незалежності України, відбулися 25.08.12 на баскетбольному майданчику студмістечка ЧНУ.

Організував «стрітбольні баталії» обласний центр ФЗН «Спорт для всіх».

Юрій Мазурашу (праворуч) у вирішальному поєдинку проти «Капанадзе і Ко», крім активних дій в обороні, закинув 4 з шести переможних очок «Оріону».

Змагалися юнаки 1998 р.н. і молодші.

Спершу фаворитами вважали представників 5-ої гімназії, яка останнім часом перебуває на лідируючих позиціях у шкільному баскетболі Чернівців. Проте лідеру команди Сашку Лейбі не вдалося швидко знайти спільну баскетбольну мову з молодшими колегами по команді, що призвело до поразки у важливому двобої проти «Капанадзе і Ко» – 5:12.

Гімназія №5 ще зберігала шанси навіть на перше місце до поєдинку з «Оріоном», честь якого захищали двоє учнів першої школи (Юрій Мазурашу і Влад Довганюк) та капітан юнацької збірної області Юрій Коржан з 5-ої гімназії. Останній фактично і «поховав» надії рідної гімназії на «золото» – 11:7.

Доля першого місця вирішилась у матчі «Капанадзе і Ко» – «Оріон». Можливо, суперники «оріонівців» надто багато уваги приділили Коржану. Або, можливо, сам Юрій, розуміючи, що саме від нього будуть очікувати завершальних кидків, вирішив «відійти в тінь» і більше грати на молодших одноклубників. Але перші чотири очки «Оріону» приніс інший Юрій – Мазурашу. Рахунок 4:0 протримався незвично довго для стрітболу (грали по 10 хвилин). А коли «Капанадзе і Ко» вдалося скоротити рахунок до двох очок, своє слово сказав і Коржан. І 6:2, попри напружену боротьбу, протрималися до фінального свистка.

Юрій Мазурашу зазначив, що команда «Оріон» названа так на честь однойменного магазину («від гаманця до валізи») і клубу спортивного орієнтування, де вони з Довганюком займаються цим видом спорту (крім баскетболу) під керівництвом Олександра Палагнюка.

Переможці та призери отримали медалі від облцентру «Спорт для всіх» та «спортивні» ручки від СК «Гешко».

Після церемонії нагородження учасники стрітбольного турніру зустріли неподалік від майданчика… тернопільського 12-тиразового чемпіона світу з армрестлінгу Андрія Пушкаря, який напередодні був почесним гостем змагань з армспоту до Дня Незалежності. І скористалися нагодою познайомитися і сфотографуватися з зірковим спортсменом з сусідньої області.

Найближчим часом планували провести аналогічні змагання зі стрітболу і в інших вікових номінаціях. Але, звісно, якщо буде достатньо бажаючих позмагатися… Адже багато юних баскетболістів, за словами арбітра змагань і тренера Петра Бежана, ще перебувають на літньому відпочинку за межами міста, а дехто – і області та країни.

Призери:

1. «Оріон»: Юрій Коржан (5.05.1999), Юрій Мазурашу (6.07.2001), Влад Довганюк (14.12.2000)

2. «Капанадзе і Ко»: Тимур Капанадзе (6.04.1999), Леонід Стеренчак (13.07.1999), Даниїл Капанадзе (21.10.2001)

3. «Гімназія №5»: Олександр Лейба (22.03.1998), Артем Сімака (13.10.2000), Єгор Сімака (07.11.2002)

***

Фото: Георгій Мазурашу

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

25.08.12. Турнір зі стрітболу до Дня Незалежності (SportBuk.com)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.