Легка атлетика: У Вінниці Парнета перемогла чемпіонку Європи

0

Чотири нагороди вибороли представники Буковини на відкритому Чемпіонаті Вінницької області з легкої атлетики, який відбувся 24-25.12.11. «Золотий дубль» в активі вихованців Анатолія Парнети.

 

Найвищі результати серед буковинців продемонструвала спринтерка Олена Парнета. Вихованка і донька Анатолія Парнети виграла 60-метрівку з результатом 7,4 сек. У забігу вона показала час 7,3 сек. (норматив кандиадат у майстри спорту в приміщенні – 7,5 сек. за ручним хронометражем, вищі нормативи фіксуються виключно за електронним часом). Другою після Парнети у фіналі була чемпіонка Європи серед молоді в естафеті 4х100 м (щоправда, збірну України потім дискваліфікували через позитивні допінг-проби Піжанкової і Лепської) Олена Яновська (з Луцька, тренується у Вінниці). Трійку призерів замкнула Марія Руснак-Дашкевич (тренер – Ірина Ячнюк).

У чоловіків найшвидшим у фіналі на 60 м виявився Михайло Парнета – 6,8 сек. У забігу вихованець і син Анатолія Парнети пробіг 60-метрівку за 6,9 сек. (норматив І розряду – 6,9 сек.). Третім призером став студент ЧНУ Андрій Браженюк – 7,0. Ще один чернівчанин Еміль Ібрагімов (тренери – Геннадій і Любов Слюсарєви), який у забігу мав кращий час (6,7 сек.), у фіналі був знятий за фальш-старт. Микола Дутчак (Геннадій і Любов Слюсарєви) до фіналу не потрапив, показавши у забігу 7,2 сек.

На 400-метрівці Олександр Данілов (ЧНУ, Ірина Ячнюк) «розміняв» 53 сек. На дистанції 400 м з/б змагалася ще одна підопічна Ірини Ячнюк – Мар’яна Апетрей.

Статистика змагань буде додана пізніше.

Прийнявши вітання з першою перемогою в новому зимовому сезоні, Оленка Парнета зізналася, що своїм виступом вона не дуже задоволена:

«Цей старт був «прикидочним». Ми тепер працюємо над зміною техніки старту. До Вінниці поїхали якраз для того, щоби трохи «відшліфувати» цей компонент. Але сталися «збої» і в забігу, і в фіналі. У забігу, правда, я не викладалася на всі сто. У фіналі, м’яко кажучи, «проспала» старт. Одразу відстала від Оленки Яновської метра на півтора. Довелося наздоганяти. Тобто розраховувала позмагатися з нею, але не вийшло (сміється – авт.). Для мене головне було не посісти краще місце, а технічно грамотно пробігти. І я з цим завданням не впоралась, тобто «завалила» старт. Якби все виконала, як слід, результат був би десь в районі 7,1 сек., а це був би новий рекорд області… Тож своїм виступом я не дуже задоволена…» (рекорд області належить Світлані Парнеті – 7,2 сек., за ел. тчасом рекордсменка Севіль Ібрагімова – 7,47 сек.).

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.