Легка атлетика: Буковинці відзначилися на «Фестивалі бігу» у Львові

0

Чотири нагороди вибороли представники Буковини на «Фестивалі бігу», який відбувся 25.12.11 у Львові.

Всеукраїнські змагання з легкої атлетики «Фестиваль бігу» були започатковані ще в 1982 році. Динамічна програма, максимум організованості, залучення спонсорів сприяло тому, що турнір здобув популярність серед легкоатлетів та їх наставників.

Варто зазначити, що саме львівський «Фестиваль бігу» був улюбленим стартом багатьох членів збірної команди України, учасників Олімпійських ігор, чемпіонатів світу та Європи.

Цього разу у змаганнях теж брали участь члени збірних команд України. На бігові доріжки манежу «СКА» вийшли Анастасія Ткачук з Івано-Франківська (чемпіонка Европи 2011 року серед юніорок), Олена Колесніченко з міста Рівне (призер юнацьких Олімпійських ігор 2011 року), учасники офіційних міжнародних змагань львів’янин Олексій Мацкевич, самбірський легкоатлет Іван Савка , Оксана Ралько з Тернополя, Марина Бех з Хмельницького, Наталія Прищепа з Рівного.

До програми «Фестивалю бігу» увійшли  дистанції від 60 м до 1 милі (1609 м). У змаганнях брали участь спортсмени від 12 до 19 років. Цьогорічний турнір зібрав понад пів тисячі бігунів (550), які представляли 47 ДЮСШ з 9 областей України.

На змаганнях відзначилися і наші юні буковинці. На дистанції 600 м перемогу здобув Сергій Лека з результатом 1.44,1, а Андрій Саїн був третім з результатом 1.46,2, обидва навчаються в ЗОШ №3 (тренер – Михайло Арсенюк). Серед дівчат на цій дистанції друге місце посіла Яна Кукуляк з результатом 1.54,7 (ЗОШ №30, тренер – М. Арсенюк). Кіцманчанка Марина Царик виборола друге місце на дистанції 1000 м з результатом 3.06,6 (тренери – Денис Тищук, Вадим Романюк, Ігор Сурла).

***

Марина Царик

Leave A Reply

Your email address will not be published.