Фото: Спільне тренування дзюдоїстів з України та Білорусі у Новоселиці

0

У середу, 28.12.11, у Новоселиці Чернівецької області відбулося відкрите спільне тренування дзюдоїстів з України та гостей з Білорусі, які проводять тут навчально-тренувальний збір.

 

Поява білоруських дзюдоїстів у Новоселиці дещо здивувала, адже в цей період тут не проводилося жодних міжнародних змагань, на яких бувають гост з-за кордону. Але, як виявилося, «коріння» цього візиту «зариті»… у Молдові. Річ у тім, що знаний новоселицький тренер Юрій Паскар свого часу навчався у Кишиневі разом із Віталієм Михайловим, який тепер тренує юних дзюдоїстів у Білорусі. «Старі» товариші по спорту час від часу пересікаються на міжнародних змаганнях, де й домовилися про спільні тренування.

У Новоселиці, за словами Віталія Михайлова, побутові та тренувальні умови білоруських гостей цілком влаштували. Він зазначив, що знайомий з успіхами сина свого товариша – Романа Паскаря (чемпіон Європи серед юнаків), високо оцінив рівень підготовки місцевих дзюдоїстів і мрійливо загадав, аби з часом учасники спільних тренуваль у Новоселиці зустрічалися у фіналах представницьких міжнародних стартів.

Головний «колосівець» Новоселицького району і заслужений тренер України Георгій Кіріл теж відзначив корисність подібних спільних тренувань. Як і голова обласної федерації боротьби самбо Анатолій Гуйван, який білою заздрістю заздрить білоруським спортсменам: «У них спорт має дуже серйозну підтримку на державному рівні. Цим хлопцям зі спортінтернату створюють всі необхідні умови для росту. А у нас коштів вічно не вистачає, все тримається на ентузіазмі».

Чемпіон Європи серед юнаків Роман Паскар зізнався, що серйозних суперників особисто для нього серед гостей він не побачив, але уточнив: «Просто зараз немає сильних хлопців у моїй ваговій категорії. Але вага змінюється, тож конкуренти можуть з’явитися з сусідніх категорій. У них непоганий хлопець є у важкій категорії. Мені з ним було важкувто боротися».

Днями білоруські дзюдоїсти вирушать додому, аби зустріти Новий рік і з новими силами та загаданими «під ялиночкою» мріями готуватися до нового сезону.

 

Фото: Георгій Мазурашу

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.