Павло Польовий: Ми починаємо ставити дітей на ковзани з трьох років

0

Ми продовжуємо ексклюзивну серію інтерв’ю з генеральним директором «Льодового майданчика» та президентом Чернівецького осередку Федерації фігурного катання України Павлом Польовим. Цього разу ми спілкувалися з ним про спортивну складову «Майданчика», а саме про змагання, які проходитимуть тут протягом року, а також про умови занять спортом у цьому спортивно-розважальному закладі.

 

Що у спортивному плані пропонуватиме чернівчанам «Майданчик»? Принаймні, в перше півріччя сезону? Які спортивні події відбуватимуться у вас?

Знову розпочали свою роботу школи хокею та фігурного катання, розпочалися тренування головної команди краю – «Чернівецьких пінгвінів», яка знову ж таки буде заявлятися в Регіональну хокейну лігу. Я так думаю, що вже із середини або кінця жовтня будуть починатися ігри – і домашні, і виїзні.

Тобто ми знову побачимо дорослий хокей на «Льодовому майданчику»?

Не тільки дорослий. Імовірно, буде й дитячий турнір з хокею, як і минулого року. Щоправда, побачимо: якщо вдасться, то діти зіграють у цьому сезоні, а якщо ні – то в наступному вже 100%!

Скільки команд зіграють у дитячому турнірі?

Важко сказати. Зараз такий час, що заздалегідь нічого не можна передбачити. От по Регіональній хокейній лізі я можу відповісти. Позаминулого року було 12 команд, у минулому році змагалося 10 команд, а цього року очікується, скоріш за все, не більше восьми дружин. Тут все зрозуміло: знову ж таки, в першу чергу слід враховувати матеріальне становище тієї чи іншої команди. Якщо немає коштів, то команда змушена припинити участь у будь-яких змаганнях.

А що планується на другу половину сезону? Починаючи з Нового року і до літа?

Щодо хокею, то буде проходити друге коло чемпіонату Регіональної хокейної ліги, можливо, дитячий турнір, ну і традиційний відкритий Чемпіонат міста Чернівців. Кількість команд поки що невідома, але братимуть участь як мінімум чотири команди.

В першості міста з хокею гратимуть ті ж самі команди, що й минулого чемпіонату?

Скоріш за все – так.

Скажіть, а в Чернівцях школа хокею на «Льодовому майданчику» – єдина в місті?

Тут потрібно відштовхуватися від того, що тільки «Майданчик» має умови для проведення тренувань та змагань з хокею. Відповідно, й школа хокею тільки одна. От у фігурному катанні Чернівці мають дві школи – у нас та на «Айс платц».

Школа фігурного катання у вас працює для всіх вікових  категорій?

Так, абсолютно для всіх. Вже починаючи з трьох років ми починаємо ставити дітей на ковзани. Але навіть для старших жінок, які хочуть згадати молоді роки та відновити форму, або навіть зробити те, що не вдавалося раніше, у нас є також спеціальні пропозиції. Звичайно, це вдається на всім, але більшість досягає таки бажаних результатів.

Чи заплановані змагання з фігурного катання тут, на «Майданчику»?

Я думаю, що якісь заходи з цього виду спорту проводитимуться і в нас. Скоріше за все, це будуть змагання місцевого значення, а вищого гатунку – не знаю. Наразі будемо думати.

Вихованці школи мають можливість їхати на різноманітні турніри в інші міста?

Звичайно, їздять. Ось, минулого року наші діти виступали на аматорських змаганнях в Харкові, Києві, і Віолетта Савзян двічи займала там перше місце.

 

Отже, перспективи у дітей, яким подобається спорт на ковзанах, в Чернівцях є. Тепер вибір – за батьками! А в наступному інтерв’ю читайте про хокей на Україні і думку із цього приводу Павла Польового.

 

Альберт Комарі,

спеціально для sportbuk.com

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.