Мотокрос: Росіяни у Чернівцях перевернулися і вибули з боротьби

0

Якщо на тренуваннях четвертого етапу Чемпіонату Світу з мотокросу на мотоциклах із колясками в місті Чернівці фаворити демонстрували свою майстерність і впевненість, то вже у кваліфікаційних заїздах відбулося кілька сенсацій, проте вони майже не вплинули на остаточні результати кваліфікації і всі ті, хто мав змагатися в основних недільних заїздах, так чи інакше досягли своєї мети.

У групі А не було рівних бельгійському екіпажу Ян Хендрікс/ Тім Смюнінкс, який, захопивши лідерство майже від самого початку, так нікому ним і не поступився. З розривами в десять секунд навздогін лідеру до фінішу дістались Етьєн Бакс/Бен ван ден Богаарт (Нідерланди) і Бен Адріанссенс/Геннаді Овре (Бельгія/Франція). Натомість напрочуд невдало стартував латвійський екіпаж братів Дайдерсів і потім, протягом майже усієї кваліфікації, змушений був відвойовувати втрачені позиції. Це латвійцям вдалося, але з певною обмовкою: в основних заїздах 8-е місце у кваліфікації давало їм право старту лише з другого ряду.

На жаль, вибув з боротьби російський екіпаж братів Родіонових, оскільки під час падіння мотоциклу пасажир Дмітрій Родіонов серйозно травмував руку.

 

Кваліфікаційний заїзд групи А

 

  1. Ян Хендрікс/ Тім Смюнінкс (Бельгія) №3
  2. Етьєн Бакс/Бен ван ден Богаарт (Нідерланди) №4
  3. Бен Адріанссенс/Геннаді Овре (Бельгія/Франція) №6
  4. Роберт Густавссон/Хенрік Апельгрен (Швеція) №22
  5. Маріс Рупейкс/ Каспарс Ступеліс (Латвія) №5
  6. Марко Хапіч/ Майнрад Шельберт (Німеччина/Швейцарія) №15
  7. Томаш Чермак/Ондрей Чермак (Чехія) №7
  8. Ян Вішшер/Ероен Вішшер (Нідерланди) №10
  9. Герт Деволдер/Едуар Шеро (Бельгія/Франція) №41

10.  Яніс Дайдерс/ Лауріс Дайдерс (Латвія) №8…

 

Заїзд групи Б прогнозовано був прикрашений боротьбою екіпажів Деніела Віллємсена та Йоріса Хендрікса. Інтрига вдалася, ще й як! Йоріс лідирував більшу частину заїзду, проте досвід, бажання та несамовитість Деніела перевернули все з ніг на голову. Одна єдина помилка на трасі бельгійсько-латвійського екіпажу вартували йому першого місця, хоча зовсім не завадили впевнено посісти друге місце у заїзді, а відчайдушний Віллємсен із Свеном Вербрюгге не залишив суперникам жодного шансу.

Відчайдушна боротьба екіпажів Щербініна (Росія), братів Розехналів (Чехія) та Сьодерквіста (Швеція) завершилася третім місцем чеської команди, яка поступово набирає форму в цьому сезоні, а проблеми з двигуном кращого англійського екіпажу Стюарт Браун/Джош Чемберлен, нажаль, перевели вирішення питання виходу до основних заїздів у тренувальну практику «останнього шансу».

 

Кваліфікаційний заїзд групи Б

 

  1. Даніель Віллємсен/ Свен Вербрюгге (Нідерланди/Бельгія) №1
  2. Йоріс Хендрікс/Каспарс Лієпіньш (Бельгія/Латвія) №2
  3. Вацлав Розехнал/Марек Розехнал (Чехія) №11
  4. Євгеній Щербінін/ Харальдс Курпнієкс (Росія/Латвія) №20
  5. Хенрік Сьодерквіст/Юхо Салоніємі (Швеція/Фінляндія) №23
  6. Тійс Деркс/Роббі Бакс (Нідерланди) №17
  7. Дін Хайд/Стів Кірвін (Великобританія) №34
  8. Марсель Фаустманн/Кевін Рікерт (Німеччина) №63
  9. Деніел Міллард/Джо Міллард (Великобританія) №14

10.  Георг Мюллер/Бруно Калін (Німеччина/Швейцарія) №94…

 

Альберт Комарі

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.