Фото: Фінал Відкритого Кубку Чернівців з хокею «Версаль» – «Покутські яструби» – 7:5

0

У фіналі Відкритого Кубку Чернівців з хокею 22.05.11, у неділю, чернівецький «Версаль» (Садгора) здолав чинних чемпіонів столиці Буковини «Покутських яструбів» (Снятинський район, Івано-Франківська обл.).

 

Фаворитами, звісно, були «Покутські яструби», які пройшли весь сезон без поразок. Єдина нічия була зафіксована саме у зустрічі з «Версалем» – 7:7 (1:4, 3:0, 3:3). Тоді франківці теж поступалися по ходу поєдинку з великим рахунком, але відставання не перевищувала трьох шайб. А ось у кубковому фіналі збірна Снятининського району несподівано «посипалась» у третьому періоді якраз тоді, коли Юрій Пирог удруге скоротив відставання до мінімуму (2:3). По дві шайби Валентина Філіпчука та Олександра Довганича зробили «Версаль» практично недосяжним. Хоча під завісу матчу франківці зуміли наблизитися на відстань двох шайб. Але до фінального свистка залишалася хвилина, тож мало хто сумнівався, що переломити хід поєдинку чемпіонам вже не вдасться. Більше того, пішовши всією командою вперед, «Покутські яструби» цілком могли на останніх секундах пропустити ще на контратаках, але «версалівцям» у двох епізодах не вистачило влучності і удачі.

На жаль, не обійшлося без прикрої травми. У середині третього періоду юного форварда «Версаля» Дмитра Гамаля з Лужан, який був без шайби, дуже невдало штовхнули в  спину біля борта. Коли Дмитра привели до тями за допомогою «нашатиря», виявилось, що самостійно встати він не взмозі. Довелося допомогти йому добратися до лави для запасних і викликати «Швидку допомогу». Попередній діагноз – забій хребта. Дмитра відвезли до лікарні.

Після матчу «аксакал» покутської команди Володимир Горук-старший визнав: «Ми програли справедливо. Тож мені нічого не залишається, як привітати суперників із заслуженою перемогою».

А ось один із лідерів «Версаля» Олександр Довганич говорив і як гравець команди, і як начальник облмолодьспортуправління. Він зазначив, що дуже приємно було перервати успішну серію покутських хокеїстів, які не раз увозили головні трофеї відкритих чернівецьких змагань до сусідньої області. Як чиновник, Олександр висловив упевненість, що найближчим часом хокей на Буковині, в т.ч. зусиллями власника «Льодового майданчика» Павла Польового і за підтримки влади, вийде на новий рівень розвитку, що чернівецька команда має увійти до національної асоціації хокейних клубів і що ще є надії на появу у столиці Буковини льодового палацу із стандартним хокейним майданчиком.

Організатор змагань Павло Польовий констатував, що цього року учасників у місцевих хокейних баталіях було менше, зате загальний рівень майстерності команд зріс – фактично, крім «Ветерана-50», всі могли реально претендувати на перемогу як в Чемпіонаті, так і у Кубку Чернівців.

«Версаль» – «Покутські яструби» – 7:5 (1:0, 2:1, 4:4)

1 період

1:0 Іван Медвідь

2 період

2:0 Дмитро Гамаль, 2:1 Юрій Пирог, 3:1 Валентин Філіпчук

3 період

3:1 Юрій Пирог, 4:2 Валентин Філіпчук, 5:2 Олександр Довганич, 6:2 Олександр Довганич, 7:2 Валентин Філіпчук, 7:3 Юрій Пирог, 7:4 Ігор Герба, 7:5 Віталій Соловйов

У матчі за 3 місце «Ветеран-50» поступився «Льодововому майданчику» – 6:11. Не допомогла і присутність у складі гравця столичного «Сокола» Дмитра Юшкова (закинув 3 шайби) та тренера чернівецької хокейної школи Олександра Фролова (2 шайби).

Увага! Галерея буде доповнена фотографіями відомого фотомайстра Романа Ковальчука!

Фото: Георгій Мазурашу

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

Слайд-шоу 1

Слайд-шоу 2

Слайд-шоу 3

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.