Деніел Вілемсен (мотокрос): Після Чернівців доводиться замовляти нові футболки

0

Справжньою «полуничкою» для «гурманів» мотокросу став основний день змагань на четвертому етапі Чемпіонату Світу з мотокросу на мотоциклах із колясками, що сонячним травневим уїк-ендом традиційно відбувся у рамках Гран-прі України в місті Чернівці.

Після перших трьох етапів у Чемпіонаті лідирував бельгійський екіпаж Ян Хендрікс/Тім Смюнінкс, але, забігаючи вперед, зазначимо, що чернівецький етап відкинув лідерів аж на третє місце в загальному заліку.

Фаворитом заїздів безперечно був абсолютний улюбленець чернівецької публіки Деніел Віллємсен (№1), і він таки виправдав сподівання своїх уболівальників. «На вашій трасі в мене завжди шалена підтримка. Такого фактично ніде більше немає. Увага до нашого екіпажу постійна – і до, і під час, і після змагань. Зазвичай, після Чернівців не залишається жодного сувеніру, жодної футболки, доводиться замовляти ще одну партію. І я не можу не віддячити людям за таку підтримку, намагаюся виграти за будь-яких обставин», – сказав провідний райдер SIDECARCROSSу. Безперечно, палке вболівання стало для Деніела додатковим стимулом. У першому заїзді він далеко відірвався від конкурентів і його перемога була очевидною. Першу половину заїзду головним переслідувачем Віллємсена був Етьєн Бакс (№4), але віце-чемпіонам світу Йорісу Хендріксу/Каспарсу Лієпіньшу (№2) вдалося обігнати суперників і посісти друге місце у заїзді.

Блискуче стартував екіпаж №6 Бена Адріанссенса, проте відсутність досвіду на такому високому рівні далася взнаки й голандсько-французька команда фінішувала восьмою. В ряди лідерів прорвались також брати Дайдерси з Латвії (№8), причому стартували вони з другого ряду, але і в цей день, як і в попередній, прикра невдача на останніх колах відкинула латвійський екіпаж далеко від бажаних позицій. Натомість невдалий старт Маріса Рупейкса (№5, Латвія) і братів Чермаків (№7, Чехія) трансформувався в більш прийнятні для них відповідно сьому та десяту позиції на фініші.

Ще одними невдахами заїзду стали брати Розехнали, яких на останньому колі буквально «зіштовхнув» із траси екіпаж Йоріса Хендрікса. «Ми дуже любимо чернівецьку трасу, вона є однією з наших найулюбленіших трас, але може статися всяке. Хендрікс і Лієпіньш, обганяючи нас, заділи наш руль і ми утратили можливість керування мотоциклом. Що зробиш, це – спорт, і таке може статися з кожним на будь-якому треку», – сказав Вацлав Розехнал. Прикре падіння чехів обернулося для них провальною 15-ю позицією в заїзді.

 

І заїзд. Результати

 

  1. Деніел Віллємсен/Свен Вербрюгге (Нідерланди/Бельгія) №1
  2. Йоріс Хендрікс/Каспарс Лієпіньш (Бельгія/Латвія) №2
  3. Етьєн Бакс/Бен ван ден Богаарт (Нідерланди) №4
  4. Ян Хендрікс/Тім Смюнінкс (Бельгія) №3
  5. Марко Хапіч/Майнрад Шельберт (Німеччина/Швейцарія) №15
  6. Євгеній Щербінін/Харальдс Курпнієкс (Росія/Латвія) №20
  7. Маріс Рупейкс/Каспарс Ступеліс (Латвія) №5
  8. Бен Адріанссенс/Геннаді Овре (Бельгія/Франція) №6
  9. Роберт Густавссон/Хенрік Апельгрен (Швеція) №22

10.  Томаш Чермак/Ондрей Чермак (Чехія) №7

11.  Ян Вішшер/Ероен Вішшер (Нідерланди) №10

12.  Стюарт Браун/Джош Чемберлен (Великобританія) №111

13.  Деніел Міллард/Джо Міллард (Великобританія) №14

14.  Тійс Деркс/Роббі Бакс (Нідерланди) №17

15.  Вацлав Розехнал/Марек Розехнал (Чехія) №11

16.  Марсель Фаустманн/Кевін Рікерт (Німеччина) №63

17.  Герт Деволдер/Едуар Шеро (Бельгія/Франція) №41

18.  Літаурас Варьякоїс/Ромас Кіщунас (Литва) №50

19.  Леонід Таранов/Явгеній Хомченко (Білорусь) №103

20.  Яніс Дайдерс/Лауріс Дайдерс (Латвія) №8

 

Альберт Комарі

Leave A Reply

Your email address will not be published.