Фото: Збірна України з боксу (в т.ч. Ломаченко) отримала благословення першого священника-Героя України

5

У рамках екскурсійної програми прем’єрного на Буковині навчально-тренувального збору національна збірна України з боксу 10.02.2011 р. відвідала Свято-Вознесенський Банченський монастир, де провідних вітчизняних боксерів і тренерів прийняв знаний на всю країну священник-Герой України Михайло Жар.

Поїздку в Банченський монастир організували президент обласної федерації боксу Віталій Бєляєв та партнер федерації Петро Стратійчук.

Коротку екскурію монастирем провів Отець Онуфрій – «права рука» настоятеля Михайла Жара, який прославився далеко за межами Буковини і своїми чудодійними молитвами, і тим, що організував дитячий будинок, де виховуються близько 250 знедолених і хворих дітей.

Згодом до збірників вийшов сам Отець Михайло Жар, який назвав почесних гостей «захисниками Вітчизни»: «Ви ж захищаєте честь нашої Вітчизни! Ми пишаємося вашими досягненнями і бажаємо у подальшому лише перемог!» А ще Отець Михайло, зазначивши, що вихованці дитячого будинку при монастирі цікавлять спортом і, зокрема, з великим інтересом дивляться боксерські трансляції, поцікавився, чи не мають бажання титуловані боксери завітати в гості до діток. На що головний тренер збірної України Дмитро Сосновський повідомив, що це обов’язковий пункт поїздки до Банчен.

Отець Михайло вручив боксерам і тренерам презенти – брошурки і диски з інформацією про монастир та дитячий будинок. У свою чергу, Дмитро Сосновський вручив від збірної символічну велику боксерську рукавичку з автографами зірок українського боксу.

Після цього хлопці почали підходити за благословенням Отця Михайла. Благословення отримала вся збірна, в т.ч. олімпійський чемпіон Василь Ломаченко, срібний призер чемпіонату світу Роман Капітоненко, чемпіон Європи і бронзовий призер Чемпіонату світу Олександр Усик та інші.

Після відвідин однієї з розташованих на території монастиря церкви та «тренувальної» прогулянки під купол на висоті 65 м, де висить буковинський «цар-дзвін» вагою 10 тонн, гостей запросили на смачний обід. Далі збірна переїхала до згаданого дитячого будинку, який нещодавно поповнив свою інфраструктуру просторим критим басейном, що приємно здивувало збірників. Там від національної команди передали діткам спортивну літературу та диски з кращими боями українських боксерів.

Як зазначив один з тренерів, дуже важливо, що хлопці побачили на власні очі прекрасний приклад того, як люди з вірою в Бога і з добром в серці можуть робити такі благородні справи.

Фото: Георгій Мазурашу, sportbuk.com

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:


Leave A Reply

Your email address will not be published.