Бокс: Підбито підсумки 2010 року, кращими названі Чагін та його тренер Гакман

0

Відбулося засідання Чернівецької обласного осередку Федерації боксу України. На ньому в конференц-залі готелю «Буковина» були підбиті підсумки року минулого та визначені перспективні цьогорічні напрямки для розвитку боксу на Буковині.

Зокрема, не можна було обійти увагою участь буковинських боксерів у Чемпіонаті світу серед молоді в Баку (Азербайджан) та у Чемпіонаті Європи серед юнаків у Львові, де нашу область представляли відповідно Іван Страшний (ФСТ «Україна», Шипинці; тренери – Іван Собко та Андрій Грудей) та Анатолій Чагін (ДЮСШ м. Вижниця, тренер – Микола Гакман). Чагін виборов на європейській першості бронзову нагороду і став одним з героїв буковинського спорту-2010, що було відзначено на щорічній шоу-програмі «Зірки естради – зіркам спорту» в обласній філармонії, де вшанували героїв спортивного року.

Відповідно кращим тренером Буковини з боксу став Микола Гакман (ДЮСШ м. Вижниця), який приніс у скарбничку області найбільшу кількість очок завдяки вдалим виступам свого вихованця Анатолій Чагін.

Вдало виступали буковинці й на всеукраїнських змаганнях. Чемпіоном України у своїй віковій категорії став С. Грекул (ФСТ «Україна», Шипинці), призерами – Іван Страшний (ФСТ «Україна», Шипинці, тренери – Андрій Грудей, Іван Собко) та Олександр Тесленко (ДЮСШ №1 м. Чернівці; тренер – Геннадій Соловйов), а на традиційному щорічному турнірі сильніших боксерів України в м. Керч золоті нагороди вибороли члени збірної України серед юнаків шипинчани С. Грекул та М. Крупа.

Єдиним негативним враженням минулого року стала втрата кількох позицій в загальному рейтингу обласних осередків ФБУ. Якщо 2009 рік Буковина закінчила на 18 місці, то 2010 – на 22. Але певні перспективи є, і, сподіваємось, у цьому році Чернівецька область увійде до п’ятнадцятки кращих обласних федерацій України.

Альберт Комарі, для sportbuk.com

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.