Нардеп Геннадій Москаль став президентом автоклубу «Буковина»

1

21 січня 2011 р. у ресторані «Брістоль» (Центр розваг «Панорама-Чернівці») відбулася звітно-виборча конференція автоклубу «Буковина», який очолив народний депутат Геннадій Москаль. Його одностайно підтримали всі делегати конференції.

Фото можна переглянути тут:

Пропонуємо до вашої уваги погляд деяких ЗМІ на цю подію.

Автомобільний клуб «Буковина» обрав собі нового президента

Автомобільний клуб «Буковина» обрав собі нового президента. На звітно-виборчій конференції, яка відбулася у торгівельно-розважальному комплексі «Панорама» члени автоклубу обрали своїм головою народного депутата Геннадія Москаля. Окрім того, відзначили кращих спортсменів – автомобілістів та вручили почесні грамоти людям, які всіляко підтримують автоспорт Буковини.

Іван Мельничук, який очолював автомобільний клуб протягом останніх п’ятнадцяти років відзвітував про свою роботу на посту президента та окреслив завдання, які стоятимуть перед новим головою. В свою чергу, Геннадій Москаль зазначив, що у зв’язку із тим, що він є народним депутатом, докладе максимум зусиль для розвитку автоспорту Буковини. Із запланованих змагань в цьому сезоні, є чимало організаційних деталей на яких необхідно зосередитися.

Геннадій Москаль, народний депутат, президент автоклубу «Буковина»: « 12 змагань на рік – це дуже велике навантаження, воно потребує і матеріального, і фінансового забезпечення. В цьому я беру деяку частинку на себе пов’язану  з організацією цих змагань».

Окрім того, члени клубу обрали президію товариства та вручили почесні грамоти та цінні подарунки людям, які активно займаються підтримкою автоспорту Буковини. Серед нагороджених і генеральний директор телеканалу «Чернівці» Геннадій Сергєєв.

Вже екс-президент автоклубу Іван Мельничук розповів і про деякі змагання, які заплановано у поточному році.

Іван Мельничук, член президії автоклубу «Буковина»: « Сезон 2011 розпочнеться із зимнього учбово-тренувального збору на горі Коцюба. Це ралійний збір – 20 лютого відбудеться вперше у Чернівцях зимні трекові гонки на Руській. А далі буде 8 березня – традиційні, потім буде день автоінспекції 14 квітня».

Автомобіліст Михайло Бучковський в клубі вже чотири роки. Цьогоріч спробував себе у мотоспорті. Результати перевершили всі очікування.

Михайло Бучковський, спортсмен: «Я попробував на квадроциклі повнопривідному. Зайняв етапу перше місце. За це отримав майстра спорту. А по результатах року отримав друге місце в Україні».

Нове керівництво автоклубу «Буковина» запевнило всіх присутніх, що головною метою своєї діяльності бачить розвиток автоспорту в регіоні, перетворення його в ще більш видовищніший та цікавіший для глядачів.

Олександр Коркоіл. Телеканал  «Чернівці» (mtrk.com.ua)

***

Народний депутат України Геннадій Москаль, який любить квадроцикли, очолив автоспортивний клуб «Буковина»

За нового керівника громадської організації, яка активно сприяє розвитку на теренах області автотехнічних видів спорту, одноголосно проголосували делегати звітно-виборної конференції. Урочисте зібрання автомотолюбителів відбулось в приміщенні одного з спонсорів Автоклубу — торгового центру «Боянівка». Впродовж 15-ти років організацію очолював її незмінний Президент Іван Мельничук, пристрасний автомобіліст, здібний організатор і ініціатор багатьох починань в автоспортивному житті краю, які вже стали традицією.
Щороку автоклуб разом з обласною спілкою автомобілістів проводить в області більше десятка заходів з участю автолюбителів, перевізників різних форм власності — змагання з фігурного водіння автомобілів, організовує автопробіги до знаменних дат, пропагує безпеку дорожнього руху серед учнівської молоді, сприяє в організації змагань юних інспекторів дорожнього руху.
В останні роки авторитет клубу значно виріс у зв’язку з проведенням на Буковині авторалі в рамках чемпіонату, кубку України, гірських перегонів на єдиній в Україні гравійній гірській трасі на перевалі Шурден. Започатковано перегони на екзотичній трасі відпочинкового комплексу «Сонячна долина», вперше в області організовано змагання серед інвалідів. Голова міської організації інвалідів «Милосердя» Роман Залевський зазначив зокрема, що, на участь у черговому ралі сьогодні вже є чимало заявок, в тому числі і з-за кордону.
Голова місцевого осередку федерації автоспорту України Михайло Ротар звернув увагу на вагомий внесок , який робить автоклуб в організацію таких масштабних заходів як чемпіонати світу, кроси націй, що загалом сприяє утвердженню іміджу Буковини як території з автоспортивною інфраструктурою і традиціями, які органічно вписуються в рекреаційний, туристичний імідж Буковини.
За словами віце-президента автоклубу Михайла Чернея, проведення в області чемпіонатів різних рівнів з автотехнічних видів спорту отримало високу оцінку як вітчизняних так і зарубіжних фахівців. Наразі реальною є перспектива проведення чемпіонату Європи в Чернівцях. Йде також мова про можливість відкриття кафедри автоспорту в області на базі Львівського державного університету фізичної культури. Сезон 2011 року автоклуб розпочинає зимовими учбово-тренувальними ралійними зборами, а 20 лютого автоклуб планує провести зимні трекові гонки у Чернівцях.
Відбулось урочисте нагородження переможців і учасників автоспортивних змагань, вручення автоспортсменам посвідчень про присвоєння звань кандидатів і майстрів спорту. Групу активних членів автоклубу дипломами, іменними нагородами відзначила обласна автоінспекція. Вітаючи буковинських автоспортсменів з творчими досягненнями, перший заступник начальника УДАІ УМВС України в Чернівецькій області Олександр Драгус зазначив, що автоклуб є громадським партнером ДАІ у пропаганді безпеки дорожнього руху, професійного водіння автомобіля.
Один з засновників автоклубу директор ЗАТ Укртранс-Чернівці Петро Поліщук наголосив на громадському статусі організації, яка об’єднала людей, передусім, через пристрасну любов до автомобільної техніки, що стало запорукою розвитку автоклубу, досягнутих успіхів.

Передаючи повноваження Президента автоклубу народному депутату України Геннадію Москалю, Іван Мельничук висловив переконання в тому, що новий керівник громадської організації зможе підняти її авторитет на вищий рівень.
— Я виїхав з Чернівців ще в 1995 році,— сказав Геннадій Москаль. —Працював у багатьох регіонах України. Я не належу ні до якої політичної партії, не вступав і не збираюсь. Спорт не має мати ніякої партійної чи національної ознаки, а має оцінюватись по здібностях і якостях людини, яка бажає досягти якоїсь мети, в тому числі і в спорті. Сьогодні відбулось об’єднання міністерства молоді і спорту з міністерством освіти. Це дуже велике об’єднання, і «пробитися» туди важко. Я особисто знаю і міністра пана Табачника, бо працював з ним в одному уряді, він був моїм начальником, як віце-прем’єр міністр. Гадаю, що деякі питання, пов’язані з клубом, візьму на себе для вирішення саме на київському рівні.
В інтерв’ю місцевій пресі Г.Москаль зазначив, що докладе максимум зусиль для лобіювання інтересів буковинського автоспорту, оскільки має можливість «достукатись в київські кабінети». Відповідаючи на питання про його особисту зацікавленість у розвитку автотехнічних видів спорту на Буковині, народний депутат сказав, що йому дуже імпонує їзда на квадроциклі. Водінням цього чотирьохколісного мотоцикла він займається вже тривалий час, подолав на ньому найкрутіші манівці гірських полонин, що викликало подив у місцевих мешканців. Загалом, Геннадій Москаль переконаний в тому, що унікальний рельєф Буковини є однією з ексклюзивних особливостей території, яку можна використовувати з користю для її розвитку.

Анатолій ТОМКІВ, газета «Дорожній вісник»,

спеціально для БукІнфо (bukinfo.com.ua)

***

З новою громадською посадою Геннадія Москаля привітав перший заступник Чернівецького міського голови Микола Попадюк. Фото: Георгій Мазурашу

Leave A Reply

Your email address will not be published.