Футбол: Троє буковинців перемогли зі студентською збірною України у Санкт-Петербурзі

1

Перший матч у новому сезоні провела студентська збірна України з футболу, у складі якої останнім часом регулярно виступають і вихованці буковинського футболу. Цього разу наші студенти перемогли в гостях колег з Санкт-Петербургу, а за Україну зіграли троє буковинців – воротар Юрій Бахтіяров та представники ФСК «Буковина» півзахисник Валерій Блажко і форвард Роман Степанков. Останній відзначився дублем.

Цей товариський матч відбувся 22.01.11 у рамках міжнародної конференції Російського футбольного союзу «Футбол як справа» і завершився перемогою українців з рахунком 4:3.

Збірна України, яка, нагадаємо, тріумфувала на останніх двох Всесвітніх Універсіадах, виступала у такому складі: Бахтіяров (Шевченко, 46), Чабак (Блажко, 46), Годований (Варченко, 60), Гребинський, Зозуля, Пердуга (Шарій, 60), Чорний, Проневич (Стецюк, 46), Морозов, Кушка, Степанков.

Голи: 0:1 Кушка (15), 0:2 Степанков (20), 1:2 Афіногенов (26), 1:3 Степанков (39), 1:4 Кушка (77), 2:4 Васецький (87), 3:4 Васецький (90 пен.).
Збірна господарів поля була сформована з представників ЛТА (тренер – Тихомиров Ю.А.), ДУТіДа (тренер – Бугаєв Ю.А.), НДУ ім. Лесгафта П.Ф. (тренер – Лазарев В.А.).

От що написали про цей матч на voon.ru: На перший погляд, підсумковий рахунок свідчить про вперту боротьбу, однак насправді перевага гостей була очевидною, і цифри на табло СКК «Петербурзький» по закінченню матчу її не відображають. Більше того, як зазначив один з керівників Російського футбольного союзу, «синьо-жовті» студенти дали росіянам справжній майстер-клас гри в футбол, настільки переконливо, видовищно і результативно діяли наші хлопці. А останній гол у виконанні Сергія Кушки (після подачі з флангу ударом головою з лінії штрафної спрямував м’яча у «дев’ятку») міг стати окрасою змагань будь-якого рангу. Проте під завісу матчу підопічні Івана Шепеленка, який на термін поїздки замінив на посаді головного тренера Володимира Лозинського , втратили концентрацію і примудрилися пропустити два голи поспіль.

Як зазначив Шепеленко, ця гра була одним з етапів підготовки до Всесвітньої Універсіади-2011, що пройде в серпні в Китаї. Відтак у Санкт-Петербурзі вперше форму студентської збірної України одягли одразу 11 виконавців, що представляли запорізький “Металург”, “Ворсклу”, “Волинь”, “Енергетик”, “Буковину”, “Плиски” і вінницьку “Ниву”. До речі, наша студентська збірна користується у світі чималим попитом, і це дозволило їм вже фактично зараз зверстати графік підготовки до змагань у Китаї. Отож, у березні «синьо-жовтих» очікують в ОАЕ, в травні − в Азербайджані і в червні − у Німеччині.

***

Роман Степанков відзначився дублем

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Фото: gutd.narod.ru

Leave A Reply

Your email address will not be published.